Life Science – jobb med människan i fokus

Life science eller livsvetenskap är jobb inom tvärvetenskaplig forskning. Bio-, medicin- och läkemedelsteknik tillhör områden där life science verkar.

Att arbeta inom Life science

Life science, eller livsvetenskap, är något för dig som har ett intresse för hälsa och välbefinnande. Inom branschen verkar till exempel företag som utvecklar och forskar inom nya medicinska innovationer. I Sverige har vi framgångsrikt tagit fram olika typer av mediciner och tekniker som hjälper oss människor och området fortsätter att utvecklas och växa.

Här hittar du alla våra lediga tjänster just nu.

Life science brukar delas upp i tre olika områden:

  • Medicinteknik – utvecklar tekniska produkter som kan förbättra vår hälsa eller underlätta för sjuka i vardagen.
  • Bioteknik – utvecklar produkter som baseras på biologiskt material.
  • Läkemedelsteknik – utvecklar läkemedel.

Poolia Life Science

Utbildning inom life science

För att jobba inom life science krävs ofta en gedigen utbildning inom respektive område och det hittar man allt som oftast på universitet och högskolor. Life sceince tillhör en bransch där utbildning är ett måste. Förmåga att arbete med fokus på hög kvalitet, lätt att uttrycka sig i tal och skrift, att vara systematisk och noggrann är kvalitéer som värdesätts när man ska jobba inom life science.

Har du en utbildning inom till exempel bioteknik eller biomedicin och är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbetsliv? Här kan du läsa mer om hur det är att jobba som konsult på Poolia.

Här hittar du alla våra lediga tjänster just nu.

Relaterade sidor

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?