Varför rekrytera via ett rekryteringsföretag?

Att anställa en ny medarbetare är ett beslut som påverkar organisationen under lång tid. Rätt individ på rätt plats kan utföra stordåd. Fel individ kan däremot bli en dyrköpt erfarenhet. Det är både svårt och tidskrävande att bedöma individers kompetens, färdigheter och personlighet. Därför är det en bra investering ta hjälp av erfarna experter på ett rekryteringsföretag som har relevant erfarenhet och rätt verktyg för att både förstå er organisation och för att göra rätt bedömning av kandidater.

Varför rekrytera via Poolia?

Vi på Poolia har genom åren hjälpt många kunder med deras rekryteringar. Nu när arbetsmarknaden kontinuerligt förändras ställs höga krav på oss som ett av de ledande rekryteringsföretagen. Konkurrensen om attraktiva kandidater är hård men tack vare Poolias långa erfarenhet, stora kontaktnät och specialistkompetens vet vi vad som krävs för att få till en lyckad rekrytering. Vi sätter stort värde vid att vara flexibla i våra arbetsprocesser, arbeta med moderna och valida testverktyg och hitta en lösning som är anpassad för just er organisation. Vi matchar individens personlighet, problemlösningsförmåga och beslutsfattandekapaciteten mot vad som krävs för rollen.

Fördelar med att rekrytera via rekryteringsföretaget Poolia

Konkurrensen om attraktiva kandidater är tuff och att hitta rätt kräver mycket tid tillsammans med ett stort engagemang. Det finns många fördelar med att ta hjälp av oss som rekryteringsföretag vid er rekrytering:

  1. Spara tid. Överlåt rekryteringen till oss och få möjlighet att fokusera på det ni gör bäst – er kärnverksamhet.
  2. Hitta kandidaterna med störst potential. Oavsett var kandidaterna befinner sig och vilka kanaler de använder sig av så hittar vi honom eller henne. Vi använder moderna rekryteringsverktyg för att matcha rätt individ till rätt företag.
  3. Resursbesparing. Ni behöver inte lägga ner resurser på en långdragen rekryteringsprocess utan kan arbeta på som vanligt. Vi matchar individens personlighet, problemlösningsförmåga och beslutsfattandekapacitet mot rollen.
  4. Rekryteringsgaranti. Ni kan känna er trygga med att Poolia tillämpar rekryteringsgaranti i våra processer.

Unik rekryteringsprocess

Vi på Poolia ser självklart kandidatens CV som en viktig faktor vid en rekrytering. Samtidigt säger ett CV inte särskilt mycket om kandidatens personlighet, samarbetsförmåga eller stresstålighet. Därför utför vi noggranna tester och intervjuer som exempelvis identifierar kandidatens drivkraft, ambition och potential att lyckas i just er organisation. All denna interaktion med kandidaten ger oss en bättre bild av den faktiska personen bakom CV:t, vilket ger oss större möjlighet att hitta den kandidat som bäst matchar er organisationskultur och kravprofil. Läs mer om Poolias rekryteringsprocess här

Poolia erbjuder rekrytering inom en mängd olika specialistområden, till exempel:

Vi håller vad vi lovar

Vi på Poolia genomför varje år kundutvärderingar (för uppdragsgivare) för att se vad våra kunder tycker om oss, om vårt samarbete och hur vi arbetar. På så sätt kan vi utvärdera vad vi har gjort och även se till hur vi kan göra det ännu bättre inför framtiden. Vi på Poolia är stolta över våra höga betyg i dessa undersökningar, senast fick vi NKI (nöjd kund-index) 4,4 av 5. Få ersättningsrekryteringar avslöjar också att våra kandidater motsvarar kundernas förväntningar.

För att mäta kandidaternas upplevelse under och efter en rekryteringsprocess använder vi oss av TrustCruit. Även denna undersökning resulterade i goda resultat, 4,6 av 5 möjliga. Vi kan alltså konstatera att både våra uppdragsgivare och kandidater uppskattar vårt arbete vilket vi är stolta över.

Poolia – ett starkt varumärke inom rekrytering

Poolia är idag ett av marknadens starkaste och mest omtyckta varumärke inom rekrytering. Trettio års hårt och resultatinriktat arbete med rekrytering har resulterat i positiva associationer och hög kännedom kring varumärket bland allmänheten, vilket innebär att många kandidater vänder sig till oss då det är dags för ett nytt jobb. Kännedomen kring varumärket resulterar i att vi på Poolia har en hög andel kandidattrafik, vilket är ovärderligt för oss vid rekryteringar.

Garanterat rätt individ – rekryteringsgaranti

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med oss som rekryteringsföretag. Trots vår expertis och långa erfarenhet kan en rekrytering visa sig bli fel i slutändan. I dessa fall träder Poolias rekryteringsgaranti in. Detta uppskattas av våra kunder och kan kännas tryggt för er som företag att känna till.

Här kan du läsa mer om Poolias rekryteringserbjudanden

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?