IT – jobba med framtiden

IT-jobb sammanfattar en rad olika yrken inom teknologi (IT står för informationsteknik). Programmerare, systemutvecklare eller IT-projektledare är några exempel – det finns mycket spännande som väntar inom IT.

Att arbeta inom IT

Att teknikens utveckling rusat iväg kan många av oss skriva under på. Denna generation får vara med om en rusande utvecklingskurva inom teknik och digitalisering. På grund av denna utvecklingstakt i kombination med att information har blivit mer komplex har arbetsmarknaden inom IT också exploderat.

IT sammanfattar många yrken inom data, teknologi och information. Tänk bara på tekniken bakom systemen som våra banker bygger på eller på uppbyggnaden av olika nätverk. IT påverkar oss alla på ett eller annat sätt, så vill du jobba med teknik som kan förändra eller utvecklar vårt samhälle så är det inom IT du ska verka.

Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Exempel på IT-jobb

  • Utvecklare/programmerare
  • Teknisk projektledare
  • Systemarktitekt
  • Systemutveckling
  • IT-konsult
  • IT-säkerhet

Jobba med IT

IT – utbildning

För att kunna jobba inom IT behöver du vanligtvis ha en passande utbildning i bagaget. Idag finns det en många olika typer av utbildningar som matchar området – allt från gedigna utbildningar på universitet och högskola till mer inriktade IT-utbildningar på yrkeshögskola. I vissa fall krävs en ingenjörsutbildning vilket innebär en längre utbildning (3-5 år) på universitet. I andra fall, exempelvis inom mycket nischade yrken, så kan yrkeshögskolor vara ett bättre alternativ. Det är ofta meriterande att vara duktig på engelska då merparten använder engelska i sin dokumentation.

Letar du jobb inom IT? Sök lediga jobb inom IT här.

Relaterade sidor

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?