Behöver du semester? Sommaren är närmare än du tror.

Våren är skön. Men oberäknelig. Ena dagen bjuder på solsken och knoppar som brister, den andra dagen snöar det horisontellt. Sedan rusar våren ju fram så fort också. Innan man vet ordet har sommaren gjort entré och behovet av vikarier blir avgörande för att hålla verksamheten igång. Vi är här för att hjälpa dig att säkerställa en smidig sommar med rätt vikarier för er verksamhet.

Bli kontaktad

Sommarvikarier till företaget

Vi har många års erfarenhet av att bemanna avdelningar och företag under sommaren med personal som har rätt kompetens för arbetsuppgiften. Oavsett om du söker sommarpersonal till receptionen eller ekonomiavdelningen så kan vi hjälpa er!

Fyll i och skicka in kontaktformuläret längst nere på sidan om ni är intresserade av att skaffa sommarvikarier till företaget.

Vi kan stötta er om ni redan startat upp rekryteringsprocessen, och skulle behöva hjälpa med välja ut lämpliga kandidater, eller om ni ännu inte börjat och vill att vi sköter hela rekryteringsprocessen. Vi hanterar all administration, enligt våra ISO-certifierade processer, och ordnar med annonsering, gallring för intervjuer, anställningsförfarande och uppföljning.

Exempel på uppdrag:

 • Ekonomiassistent, HR-support och löneadministratör till stort Shared Service Center.
 • Redovisningsekonom till maskinhandelsföretag.
 • Kundservicemedarbetare till grossist inom livsmedel.
 • Innesälj/orderadministration till tillverkande företag.
 • Reklamationshanterare till bolag inom Life Science.
 • Transporthandledare och kundtjänst inom avfallshantering.

Hur fungerar sommarvikarier?

När ert företag planerar inför sommaren och upptäcker att ni är i behov att anlita tillfällig sommarpersonal kontaktar ni oss via kontaktformuläret som är längst nere på sidan. Därefter kommer du att kontaktas av en kundansvarig från det kontor som ligger närmast geografiskt.

Under samtalet får ni presentera ert företag, beskriva hur er situation ser ut och annan nyttig information som kan vara till hjälp för att vi ska förstå er så bra som möjligt. När behovsanalysen är gjord presenterar vi vårt lösningsförslag och reder ut eventuella frågetecken som kan uppstå angående sommarbemanning.
Därefter när båda parterna är nöjda med upplägget är det dags att hitta era kommande sommarjobbare.

I detta skede sköter vi hela rekryteringsprocessen vilket innebär att ni kan luta er tillbaka och se fram emot en trevlig semester.

5 bra frågor att ställa sig angående sommarvikarier

Det kan vara svårt att veta exakt hur just ert företag behöver bemannas under sommaren. Vi på Poolia har lång erfarenhet av att tillsätta avdelningar under sommaren och rådger er gärna. Fylla i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi er för rådgivning.
Här kommer 5 bra tips som ni kan använda då ni är i planeringsstadiet för sommarschemat.

 1. Ta in alla medarbetares semesteransökningar så tidigt som möjligt för att skapa er en bild hur täckningen av personal ser ut under sommaren.
 2. Hur mycket personal är ni i behov utav på sommaren? I vissa fall behövs det inte bemannas upp lika mycket som under exempelvis hösten och i andra fall behövs många fler sommararbetare. Detta beror på bransch.
 3. Lyssna även med andra avdelningar på ert företag hur dom hade tänkt att lösa sin sommarbemanning, troligtvis står dom inför samma utmaning.
 4. Under vilken tidsperiod ska sommarpersonalen arbeta på ert företag?
 5. Vilken kompetens ska sommararbetarna bidra med? Vilka yrkesgrupper vill ni ha extra kompetensförsörjning inom?

Behöver du hjälp i sommar?