Registrera ditt cv

Det ska vara enkelt att registrera sig i vår CV-databas. Du registrerar dig via länken nedan.

Registrera ditt CV för att söka lediga jobb!

Här registrerar du ditt CV!

Tips på vad du bör tänka på när du registrerar ditt CV

Allt fler jobb förmedlas genom bemannings- och rekryteringsföretag som Poolia. Vi hjälper till i processen att hitta, identifiera och matcha arbetsmarknadens talanger mot de personalbehov som finns hos olika arbetsgivare. Enkelt uttryckt - vi ser till att få rätt person på rätt plats.

Att matcha rätt person mot rätt tjänst kräver såklart att man kan hitta dem och för att underlätta för rekryteringskonsulter att komma i kontakt med dig är det ett viktigt att du registrerar ditt CV hos oss, och håller det uppdaterat. Här nedan följer några generella tips på hur du kan öka dina möjligheter att bli aktuell för de tjänster som förmedlas.

Hur mycket information bör jag registrera utöver mitt CV?

Svaret på denna fråga beror helt på vad du vill uppnå. Om det är ett specifikt jobb du är intresserad av så räcker det oftast med att du registrerar dina personuppgifter, laddar upp ditt CV samt bifogar ett personligt brev med din ansökan för tjänsten. Det tar alltså inte speciellt lång tid att söka en tjänst via vår CV-databas. Om du däremot vill att vi ska kunna hitta dig snabbt och kontakta dig angående tjänster som vi tror passar dig framåt i tiden krävs det lite mer arbete. 

Nyckeln till en bra CV-registrering ligger i att försöka genomföra din registrering utifrån rekryterarens perspektiv. Vad tror du att rekryteraren söker efter som du är intresserad av att jobba med? Vilka typer av kompetenser har du och har du gjort det tydligt i din registrering att du har dem? Det vanligaste är att rekryteringskonsulter/rekryterare, baserat på arbetsgivarens önskemål, söker efter kandidater i CV-databaser som har tidigare yrkeserfarenhet på ett relevant område, samt listade kompetenser inom till exempel olika branscher, program eller ansvarsroller.

Det är även viktigt att du anger vad du vill göra i framtiden för att undvika att rekryteraren kontaktar dig angående någon tjänst du inte är intresserad av. Om du har erfarenhet eller kunskaper inom projektledning och i framtiden vill arbeta som projektledare, är det viktigt att det är tydligt i CV-databasen att du har kunskaper eller tidigare erfarenheter inom just projektledning.

Tidigare yrkeserfarenheter

Tidigare yrkeserfarenheter är oftast en av de viktigaste delarna när man registrerar sig i en CV-databas. Lägg därför gärna lite extra krut här. Om det finns fritextfält så gör rekryteringsföretaget med största sannolikhet fritextsökningar i CV-databasen. Detta innebär att du i arbetsbeskrivningen ska försöka fokusera på att få med så många viktiga nyckelord som möjligt som beskriver din kompetens - relevant för en projektledare är kanske att få med ord som har med ekonomi, budget eller särskilda programvaror att göra.

Vad är ett nyckelord?

Vi söker ofta på till exempel arbetsuppgifter, arbetsprocesser, affärssystem och branscherfarenhet. Var konkret. Har du arbetat med att implementera ett säljsystem, har du haft budgetansvar eller ledarerfarenhet? Tänk dig in i rekryterarens situation. Vilka nyckelord söker de troligast efter om de försöker hitta en person med just din kompetens?

Kompetenser 

Här registrerar du dina kunskaper och kompetenser. Ofta rör det sig om allmänna datorkunskaper, språk och it-färdigheter. Tänk på att redovisa eventuella ekonomi-, affärs- och säljsystem som du har erfarenhet av. Saknas det system/program du arbetat med? Försök få med dessa färdigheter någon annanstans i det CV som du laddar upp i systemet. På så sätt är din kompetens fortfarande sökbar för rekryterare och konsultchefer.

Bifoga ditt eget CV

Utnyttja möjligheten att ladda upp ett eget CV. Detta är ofta mycket uppskattat och är i regel det dokument som "säljer in” dig bäst. Många CV-databaser har idag möjlighet att söka mot uppladdade dokument, däremot så är det alltid lättare för en rekryterare att hitta dig baserat på de uppgifter du registrerat i förhållande till ditt eget CV då detta är mer standardiserat.

Uppgifterna i CV-databasen har alltså till uppgift att göra dig synlig/sökbar för rekryterare medan ditt eget CV ska få dem att lyfta på luren och kontakta just dig.

Mina presentationer

Utnyttja tillfället att presentera din erfarenhet, kompetens och yrkesmässiga utveckling ytterligare. En standardiserad CV-mall, som en CV-databas faktiskt är, ger begränsad möjlighet att få fram din unika kompetensprofil. Är det något du känner att du inte fått fram? Här har du möjlighet att presentera din yrkesmässiga profil och personlighet ytterligare.

Hur ökar jag mina chanser till att en rekryterare ska hitta mig?

Vi ska inte sticka under stol med att det ofta finns en stor mängd kandidater inom respektive yrkesområde registrerad i en CV-databas. För den arbetssökande kan det te sig omöjligt att få jobb på detta sätt, men vi som jobbar med CV-databaser vet att det inte är så. Det finns dessutom en rad aktiviteter den arbetssökande själv kan göra för att öka sina chanser.

  • Smart registrering 
    Tänk igenom din registrering innan du skapar en profil - vad är det som är viktigt för rekryteraren att få fram? Vad kan denna tänkas söka efter? Fokusera på de områden som har med dina erfarenheter och färdigheter att göra (se tips ovan).
  • Var aktiv
    När en rekryterare gör en sökning i systemet så får hen fram en lista över de kandidater som uppfyller de inlagda kraven. De får också fram information om när kandidaterna senast var inloggade på sina profiler. Om rekryteraren får 150 träffar på sin sökning så är det rimligt att förutsätta att hen börjar titta på dem som varit inne i systemet den senaste tiden. Detta för att vara säker på att dem som hen tar kontakt med fortfarande är aktivt sökande. Det ställer krav på dig som arbetssökande. Det gäller att ständigt hålla din profil aktuell. Vårt tips är därför att du loggar in på din profil en gång i månaden - så länge du är arbetssökande - för att försäkra dig om att du kommer högt upp i träfflistan.

Så når du framgång genom att registrera ditt CV

Det kan vara ett heltidsarbete att söka nytt jobb. Det gäller att jobba smart för att spara tid och energi. Vårt tips är därför att du registrerar dig på så många sajter som möjligt, men väljer ut ett antal rekryterings-/ bemanningsföretag som jobbar med den typ av tjänster som du är intresserad av och är extra aktiv där.

ÖKA CHANSEN TILL ETT NYTT JOBB - REGISTRERA DITT CV HOS OSS

 


Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se