Kompetensindikatorn från Poolia

Kompetensindikatorn är en undersökning som Poolia publicerar vartannat år, denna gång med hjälp av Novus. Målet med denna rapport är att förmedla insikter om hur arbetsgivare och arbetstagare ser på rekryteringsmarknaden samt öka förståelsen för varandra.

Vad är Kompetensindikatorn?

Kompetensindikatorn är en undersökning från Poolia som publicerades för första gången 2007. I undersökningen intervjuas arbetsgivare och arbetstagare om frågor angående rekryteringsmarknaden. Svaren sammanställs och resultaten ställs mot varandra. På så sätt kan båda sidorna se hur den andra parten tänker, tycker och värderar inom olika områden.

Vi kommer gärna ut och presenterar årets resultat för dig. Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig inom kort och bokar in en tid.

Vad innehåller Kompetensindikatorn?

Men vad är det egentligen som krävs för att få de bästa kandidaterna att söka ett jobb hos ditt företag? Vad värdesätter kandidater hos en framtida arbetsgivare?
Självklart finns det inte bara ett svar till det men när analyserna och slutsatserna är gjorda kan vi se vilka trender som råder och få insikter.

Några av de spännande frågeställningarna i årets kompetensindikator:

  • I vilka kanaler söker kandidaterna jobb? Vilka kanaler tar marknadsandelar och vilka kanaler minskar?
  • Vilka faktorer är avgörande om en arbetstagare ska få jobbet eller inte?
  • Hur ska ni som företag marknadsföra er själva för att vara attraktiva för kandidater?
  • Hur ser arbetstagare och arbetsgivare på robotiseringen?
  • Vilken kontorsmiljö fördrar arbetstagaren?

Se hur ditt företag kan dra nytta av insikterna från Kompetensindikatorn. Med den får ni verktyg om hur ni både kan hitta och attrahera de bästa kandidaterna. Allt för att skapa den perfekta matchningen vid en kommande rekrytering.

Nyfiken på Kompetensindikatorn 2020?

Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig inom kort!

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?