Keylane söker dig som vill jobba i Köpenhamn

Schantz är numer en del av Keylane, en europeisk leverantör av mjukvarulösningar. Vi utvecklar och implementerar flexibla standardlösningar inom kärnprocesser för liv- och skadeförsäkringsbolag, pensionsinstitut samt finansiella planeringsverktyg för banker. 

Vår lösning är redan välanvänd av många nationella och internationella kunder och våra projekt karaktäriseras av snabba projektcykler, höga grad av komplexitet och mycket affärskritiska natur. 

Keylane söker dig som vill jobba i en dynamisk miljö i en aktiv storstad med spännande projekt hos välkända nordiska bolag. Om du har vinnarattityd, är driven och har förmågan att se helhetslösningar för kunden vill vi komma i kontakt med dig och din ansökan.

En social arbetsplats med högt i tak

Under de senaste åren har Keylane gått igenom en enorm tillväxtfas och vår ambition är att bli ledande i Europa inom på de närmaste åren. Alla anställda på Keylane är experter, oavsett om det är inom programmering (både C# och Java), affärsanalys, försäkringsmatematik eller projektledning.

Genom att kombinera våra individuella styrkor arbetar vi tillsammans som ett starkt team med unik kunskap om vår bransch, kunder och mjukvaror. Vi tror att vi är starkare tillsammans än enskilda. Vi har en stark drivkraft för att vara bra på vad vi gör, att bli bättre, växa och överträffa förväntningarna; eftersom bara det bästa är tillräckligt bra för våra kunder.

Nå din fulla potential

Hos Keylane står kunderna i fokus, och det är för deras skull vi arbetar med att utveckla lösningar som skapar resultat.

Allt om Keylane

Även om Keylane är experter inom vårt verksamhetsområde så kan vi alltid bli bättre - och det gäller även de lösningar vi producerar. Därför utmanar vi mer än gärna såväl våra egna som andras lösningsförslag, för att säkerställa att kunderna alltid får bästa möjliga resultat.

Är du en expert?

Du har den perfekta balansen av expertkunskaper inom ditt område och är dessutom en god människokännare. Du kan sätta dig in i och förstå komplicerad teknik samtidigt som du också förstår kundens behov. Det är denna kompetens som både Keylane och våra kunder söker.

På Keylane fokuserar vi på att allt ska vara meningsfullt och skapa värde – både för kunderna och Keylane. Vi arbetar därför projektorienterat och organiserat mot uppgiften och hjälper varandra – gränsöverskridande.

Vi är starkt inspirerade av agila metoder, det är en del av Keylane DNA att ta utgångspunkt i agila grundprinciper, som vi tror skapar de bästa lösningar på det mest effektiva sättet. Ömsesidigt förtroende och kundfokus är viktigt och därför måste vi lägga stor vikt på att vara anpassningsbara för att matcha kundens förutsättningar och behov. I det dagliga arbetet är de element som vi anser vara de viktigaste bland annat: sprintar, uppdelning av arbetsuppgifter, kanban-tavlor, burn-down- charts och dagliga standup-möten.                  

Vi känner igen en expert när vi möter dem. Om du är en expert inom IT, utveckling, projektledning, försäkringar, affärsutveckling eller pensionssystem är Keylane en arbetsgivare du verkligen borde kika närmare på. Om du är intresserad bör du skicka ditt CV till oss, så slår vi en signal inom kort.

Se alla lediga tjänster hos Keylane här!

Har du en vinnande attityd?

Hos Keylane blir du en drivande kraft, där det sätts stort värde på att du själv eller tillsammans med kollegor kan få lösningarna att förverkligas, och inte bara väntar på instruktioner från en eller annan chef.

Keylane vet betydelsen av att ha branschens smartaste medarbetare, och några av de du kan få möjlighet att jobba med hos oss är Martin och Piotr, som bor i Sverige och pendlar till Keylane kontor i Köpenhamn.

Martin Rosén-Lidholm är Chief Dev. Manager, Advice Solutions hos Schantz i Köpenhamn.

Det viktigaste i mitt tycke är Keylanes fokus på professionalitet kombinerat med ”hygge”.

Martin Rosén-Lidholm 
Chief Dev. Manager, Advice Solutions

 

Vad arbetar du med på Keylane?

Min roll på Keylane är utvecklingschef för den division som heter Advice Solutions. Som namnet antyder skapar vi Danmarks ledande rådgivningssystem inom bank och pension.

Mina ansvarsområden är personalledning, arkitektur och organisation. Just nu pågår många spännande och utmanande förändringsprojekt. Backend är fortfarande .NET, men frontend byts till React, vi går från Microsoft TFS till Atlassian (bland annat Jira och Git), vår mest komplexa produkt genomgår en större arkitekturförändring och inte minst omorganiserar vi oss för att arbeta flödesorienterat enligt lean och kanban.

Just nu pågår många spännande och utmanande förändringsprojekt!

Min utbildningsbakgrund är civilingenjör från LTH och 15 år som expert inom Microsoft-utveckling inom olika domäner, hos olika arbetsgivare samt aktiv i olika användargrupper. Efter hand blev jag mer och mer intresserad av vad som gör att man kan lyckas med något så komplicerat och komplext som mjukvaruutveckling och slutligen tog jag för drygt fyra år sedan steget till utvecklingschefsrollen och har i den bland annat implementerat kanbanmetoden hos min tidigare arbetsgivare.

Ibland är jag och Keylane värd för föreläsningar inom ramen för danska mjukvaru-communities och jag är programkommittémedlem på Øredev med ansvar för det agila spåret.

Varför ska man arbeta på Keylane och vad kännetecknar Keylane som arbetsplats?

Det viktigaste i mitt tycke är Keylane fokus på professionalitet kombinerat med ”hygge”. Just Advice Solutions  har vidare upplevt kraftig växt och framgång och kännetecknas fortfarande av stora möjligheter att vara med och forma sin arbetsplats då ramarna är mycket dynamiska och det blir lyssnat till goda argument och snabbt fattat beslut. 

Just Advice Solutions har vidare upplevt kraftig växt och framgång.

Har man som svensk inte arbetat i Danmark och Köpenhamn förr känner man sig snabbt bortskämd med 37-timmarsvecka, hemmalagad frukost och lunch, kakor, frukt, läsk och övrigt. Personligen är detta min fjärde danska arbetsplats och Keylane utmärker sig genom att skämma bort sina anställda med bland annat bra pension, sjukvårdsförsäkring, fantastisk mat, mängder av sociala arrangemang, massage och sportklubbar. Naturligtvis har vi cykelkällare, lånecyklar, skåp och dusch.

Hur är den professionella miljön på Keylane?

Som utvecklare har vi exempelvis olika intressegrupper såsom .NET och man har möjlighet att utbilda sig och gå på konferenser. Vidare arbetar vi med komplexa produkter som kräver ett samspel av många olika kompetensområden. 

Keylane arbetar vi med komplexa produkter som kräver ett samspel av många olika kompetensområden.

Ribban för anställning ligger högt, så du garanteras berikande samspel med kollegor som också brinner för mjukvaruutveckling.

På Keylane kan man ta sin kompetens till nästa nivå både smalt som expert och brett i samspelet med andra experter som exempelvis aktuarier och matematiker.

Dina tankar om att bo i Sverige och arbeta i Danmark?

 Jag började pendla till Köpenhamn från Bunkeflostrand för åtta år sedan. Då var mina yngsta barn ett år gamla och jag tog bilen till indre by efter dagislämning. Senare använde jag kombinationen Graahundbus 999 och fällcykel i många år. Nu kräver min roll större flexibilitet och jag har en cykel på Bike & Ride+ i Hyllie och en på Kastrups flygplats. Jag uppskattar mina cykelturer som både bra start och avslutning på dagen. 

Nu kräver min roll större flexibilitet och jag har en cykel på Bike & Ride. Jag uppskattar mina cykelturer som både bra start och avslutning på dagen.
Piotr Skawinski arbetar som Senior Dev. Life Solutions hos Schantz i Köpenhamn

Jag brinner för det jag arbetar med till vardags - mitt jobb är också min hobby.

Piotr Skawinski 
Senior Dev. Life Solutions


 

Vad arbetar du med på Keylane?

Med en bakgrund som inkluderar en kandidatexamen inom mjukvaruutveckling och med 15 års erfarenhet inom just utveckling med Java i olika roller, t.ex. utvecklare/architect och konsult så var det naturligt för mig att välja en arbetsgivare som är specialiserad inom stora och komplexa lösningar, där jag kan få användning för mina erfarenheter och intressen.

Det var naturligt för mig att välja en arbetsgivare som är specialiserad inom stora och komplexa lösningar, där jag kan få användning för mina erfarenheter och intressen.

Hos Keylane arbetar jag med Keylane Life-produkten, där vi utvecklar en standardlösning för att hantera policyadministration hos våra kunder. Just nu är jag verksam som konsult hos ett av de största kommersiella försäkringsbolagen i Danmark, Topdanmark där jag  utvecklar ett verktyg för att skicka policydata till rapportsystemet SAS. Verktyget är baserat på bl.a. Java, SQL, XML, Hibernate och Microsoft SQL server. Hos Life Solutions har vi en product roadmap som sträcker sig över de kommande 2-3 åren, med massor av spännande möjligheter inom både frontend och backend.

Då jag brinner för det jag också jobbar med till vardags så är mitt jobb också min hobby. Jag intresserar mig för mjukvarutekniker och utveckling och använder en del av min fritid med att testa/utvärdera diverse tekniker/frameworks inom Java.

Varför ska man arbeta på Keylane och vad kännetecknar Keylane som arbetsplats?

Keylane är en dynamisk arbetsplats med stort fokus på produktutveckling inom finansbranschen. Keylane är således en unik arbetsplats för dem med en bakgrund inom matematik eller datavetenskap. Hos Keylane är man delaktig såväl i processen med att definiera matematiska modeller som att implementera dem. Engagemanget i arbetsuppgifterna är stort och kollegorna är knivskarpa inom sina verksamhetsområden.

Hos Keylane är engagemanget i arbetsuppgifterna stort!

Keylane mjukvaruprodukter är utvecklade både på .NET och Javaplattformar, så det finns möjlighet att byta arbetsuppgifter om man gärna vill ta chansen att prova på en ny plattform.

Hos Keylane väljer man också själv om man vill arbeta med Mac, Windows eller Linux, vilket för mig som utvecklare är en klar fördel.

Keylane gör även en mycket för att organisera spännande arrangemang både inom och utanför arbetstid, och det finns flera intresseföreningar/klubbar, som hjälper till med att öka både den redan höga kunskapsnivån och den sociala aspekten av arbetslivet. Jag är själv med i vårt tennislag, där vi konkurrerar mot andra firmor i en turnering, som fungerar väl i harmoni med mitt privatliv, där jag också är en stor sportfantast som löper och spelar tennis på fritiden. Balansen mellan fritid- och arbetsliv är helt i nivå med det sätt som jag önskar att leva.

Hur är den professionella miljön hos Keylane?

Kompetensnivån hos Keylane är mycket hög. Det finns flera kunskapsnätverk som man kan delta i och diskutera diverse tekniska ämnen. Jag är själv med i Javagruppen, där vi diskuterar trender och händelser inom just Java.

Jag är själv medlem i vår Javagrupp där vi diskuterar trender inom javautveckling!

Vi diskuterar gärna ämnen som kan vara relevanta i förhållande till de utmaningar man möter i produktutvecklingen. Samtidigt låter vi dock inte begränsa oss, utan det finns möjlighet att ta upp andra ämnen som vi inte nödvändigt arbetar med till vardags.

Dina tankar om att bo i Sverige och arbeta i Danmark?

Jag pendlar med bil och det fungerar riktigt bra för min del. Normalt tar det mig ca. 25 minuter att köra till kontoret på Islands Brygge. När jag är hos kund i Ballerup tar det mellan 45-50 min. Jag har alltid arbetat i Danmark och har bott i Sverige i 10 år, och det har aldrig varit ett problem för mig att pendla, inte heller efter det att man införde ID-kontrollerna, vilket kan lägga till 5-10 minuter på resan.

Det har aldrig varit ett problem med pendlingen för min del.

Mer om Keylane

Vill du veta mer om Keylane kunder och och tjänster? Besök vår webbplats och få djupare insikt i din framtida arbetsgivare!

Läs mer på Keylane.com

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se