Hitta sommarjobb – tips när du söker

Letar du jobb i sommar? Som studerande kan det vara värdefullt att finansiera sina studier med hjälp av ett sommarjobb. Men det finns ännu fler anledningar till varför du bör ha ett jobb under sommaren

Sommarjobb bidrar med flera fördelar, förutom att du får lön för mödan så kan det vara en viktig start på ditt framtida karriärsliv. Att jobba extra på sommaren kan exempelvis bidra till:

  • Få in mer relevant arbetslivserfarenhet i ditt CV
  • Bygga ut ditt nätverk
  • Möjlighet till fler referenser
  • Ökad kompetens inom ditt område

Tre värdefulla tips när du söker sommarjobb

För att säkerställa att du kan få ut allt detta av ditt sommarjobb har vi samlat några tips.

  1. Ha ett mål med din ansökan. Sök sommarjobb som kan tillföra något till ditt CV eller som kan utveckla dig. Ett sommarjobb kan vara kompletterande till din utbildning vilket är värdefullt när du tagit din examen. 
  2. Gå igenom ditt CV och personliga brev – är det uppdaterat och stämmer det? Har du med det som är mest relevant för den tjänsten du söker? Här har vi har samlat fler tips för CV och tips för personligt brev
  3. Var ute i god tid! Det är tjatigt att höra men du kommer att vinna på det och det är ju trots allt vad det handlar om. Gör en lista på företag som du tycker är intressanta och som skulle matcha din profil. På så sätt är det lättare att göra ett urval. Du kan också leta lediga jobb hos oss på Poolia för att hitta intressanta tjänster som matchar det du söker.

Kan Poolia hjälpa mig att hitta sommarjobb?

Poolias affärsidé är att para ihop rätt kandidat med rätt företag. Vi på Poolia har hjälpt företag och organisationer att hitta nya medarbetare sedan 1989 och vår långa erfarenhet gör att vi kan hjälpa dig att hitta rätt sommarjobb. Vårt jobb är att använda vårt nätverk för att hitta rätt jobb för dig.

SÖK LEDIGA JOBB HOS POOLIA HÄR!

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se