Hitta ditt sommarjobb med Poolia

Att vara lite ledig efter den långa svenska vintern kan vara skönt. Men det tar inte lång tid innan man tröttnar på att bara sitta hemma. Inga kompisar är lediga och sommarkassan börjar tryta. Och visst vore det rätt bra med lite extra arbetslivserfarenhet att sätta på sitt CV? Att skaffa ett arbete under sommaren är viktigt av flera anledningar och därför har Poolia tagit fram en guide för hur du hittar rätt sommartjänst för dig.

Varför det är viktigt med sommarjobb?

Givetvis är det viktigt att få in pengar, men det finns flera andra viktiga skäl till varför man bör hitta ett jobb under sommaren. På en sommartjänst får du viktig erfarenhet som kommer att göra dig mer attraktiv för andra arbetsgivare i framtiden. Att komma ut nyutexaminerad med erfarenhet från sommarjobb ger dig en extra fördel mot de andra kandidaterna när du söker jobb.

Vi på Poolia är helt övertygade om att du kommer att hitta ditt drömjobb. Men konkurrensen på arbetsmarknaden är hård. Vi vet att som nyutexaminerad student kan bristen på erfarenhet vara en stor nackdel. Då kan ett tidigare sommarjobb vara en stor fördel och kanske fungera som en väg vidare i yrkeslivet. Kanske kan du bli aktuell för andra tjänster på den arbetsplats där du varit? Kanske kan du använda någon medarbetare som referens? Här finner du fler tips om hur du hittar ditt drömjobb.

Så hittar du ett sommarjobb

Att hitta ett jobb är oftast en lång process och det krävs både tid och ork från dig som söker jobbet. Vi vet också att konkurrensen på arbetsmarknaden är stenhård. För att klara sig måste man ha rätt verktyg. De verktygen får du från oss på Poolia. 

Ett av de viktigaste tipsen vi kan ge är att förbereda dig i tid för att hitta ditt jobb under sommaren. Företagen lägger ofta ut sina sommartjänster tidigt och därför är det viktigt att snabbt hugga på de jobbmöjligheter som dyker upp. Hos Poolia hittar du några av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och hos oss kan du hitta den arbetsplats som är rätt för just dig.

Ett av de vanligaste sätten att hitta ett sommarjobb är genom kontakter. Har man dessutom erfarenhet och referenser från tidigare arbete ökar chansen att få en passande och utvecklande tjänst markant.  

Registrera ditt CV idag

Det första steget för att hitta ditt sommarjobb är att registrera ditt CV hos oss på Poolia. Läs mer och registrera ditt CV här.

Ett annat sätt att hitta olika sommarjobb är att kolla i vår lista över lediga jobb. Där hittar du samtliga lediga tjänster som finns tillgängliga hos Poolia. Det är också viktigt att registrera sig hos rekryteringsföretag då allt fler företag och organisationer förmedlas genom dem. En annan fördel med att registrera sig hos bemannings- och rekryteringsföretag är att du kan bli aktuell för tjänster som liknar de du tidigare sökt men inte har fått. 

Hur kan Poolia hjälpa dig?

Vår affärsidé är att para ihop rätt kandidat med rätt företag. Vi på Poolia har hjälpt företag och organisationer att hitta nya medarbetare sedan 1989 och vår långa erfarenhet gör att vi kan hjälpa dig att hitta rätt sommarjobb. Vårt jobb är att använda vårt nätverk för att hitta rätt jobb för dig.

Ge oss chansen att hjälpa dig. Du kan kontakta oss på telefon 0770-111 222 eller genom att kontakta något av våra Poolia-kontor.  Länk?

SÖK LEDIGA JOBB HOS POOLIA HÄR!

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se