CV online - nästa steg i karriären

Allt blir bättre med tiden. Det gäller mobiler, mediciner, hudkrämer och allt annat. Men hänger ditt CV med?

Ditt CV Online - Vår guide till hur du blir synlig online.

Även om internet som något helt naturligt i dag glöms det ibland bort i jobbsökningen. Genom att ha ditt CV online, och genom att kommunicera kring din profil på väl valda plattformar, hittar du nya vägar till ett bättre jobb.

När din blivande arbetsgivare letar efter dig i sociala medier och söker information om dig på bloggar och i andra forum, är det viktigt att de kan hitta dig. Lika viktigt är det att de hittar rätt information och det är du som bestämmer vilken den informationen är.

Vikten av att ha ett uppdaterat CV online kan inte nog poängteras och med tanke på hur mycket vi rör oss på Internet är det såklart viktigt att ha samma information kopplad till sociala medier samt till bloggar och liknande forum.

Du har väl ett konto?

Välj någon eller några av de kanaler du känner till. Leta upp de professionella nätverken. Alla känner någon som man kan ta kontakt med och på så vis få tillgång till hela den personens nätverk.

Här har du har möjlighet att interagera, ställa frågor, vara nyfiken och ta kontakt med relevanta personer. Ditt nya arbetsliv och karriär, ditt nya CV online och ditt nya liv är börjar med ett enda klick.

Behöver du tips på hur du skriver ett bra CV klickar du här.

Våra tips för att öka synligheten av ditt CV online

Registrera ett konto och sätt igång. LinkedIn är onekligen det starkaste karriärnätverket, men även via Twitter kan du enkelt komma i kontakt med, och dra lärdom av experter, inom ditt karriärområde. Det finns även ett bra urval av diskussionsgrupper på Facebook.

Leta grupper och digitala sammanhang att nätverka i. Utöver grupper på LinkedIn/Facebook, och hashtags på Twitter kan du även söka upp specifika forum och karriärnätverk inom just ditt yrkesområde.

Välj någon eller några kanaler. Vilka kanaler är du redan aktiv i? Finns det fler kanaler där du känner att du kan bidra med ett synsätt eller en kompetens i olika diskussioner?

Interagera och bygg relation, ställ frågor och ta kontakt med relevanta personer. Det är ont om snabba lösningar, men du har alltid en möjlighet att profilera dig med din specifika kompetens genom att interagera med människor och gå med i ett sammanhang, såväl online som offline.

Detta är något som kan ta tid, men ge gärna prov på det du gör, till exempel genom att reflektera över nya lärdomar och ditt yrkesområde i en blogg eller i diskussioner på LinkedIn. Var inte rädd för att ställa frågor till en arbetsgivare du är intresserad av via sociala medier.

Var tydlig med styrkor och goda egenskaper. Vad är just du extra bra på? Försök hitta dina egna styrkor och använd dessa för att profilera dig online. Var inte rädd för att skryta lite.

Följ upp. Om du får svar i olika diskussioner, se till att svara tillbaka. Var hjälpsam och försök att dela med dig av tips och erfarenheter.

Anpassa efter syfte och ändamål. Är man intresserad av en specifik typ av tjänst gäller det att kommunicera kring saker som kan vara av intresse för en eventuell arbetsgivare i en eller flera utvalda branscher.

Se till att CV och övrig information hänger ihop. Om du skickar ett formellt CV till någon, se till att det hänger ihop med dina sociala profiler och att de inte kommunicerar helt olika kompetenser.

Ladda hem vår CV-mall gratis här!

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se