CV online - nästa steg i karriären

Har du publicerat ditt CV online? Internet är idag en naturlig del av vår vardag, inte minst när det gäller arbetsmarknaden. Därför är det viktigt att ha ditt CV även på webben. Här ger vi dig våra bästa tips på hur du ökar synligheten för ditt digitala CV.

Ditt CV Online - Vår guide till hur du blir synlig online.

De flesta arbetsgivare kommunicerar idag ut sina lediga tjänster på Internet. Det är också vanligt att de använder nätet för att söka upp information om intressanta blivande arbetstagare. Genom att ha ditt CV online och kommunicera kring din profil på väl valda plattformar har du möjlighet att hitta nya vägar till ett bättre jobb.

Vikten av att ha ett uppdaterat CV kan alltså inte nog poängteras och med tanke på hur mycket vi rör oss på Internet är det såklart viktigt att ha samma information kopplad till sociala medier, bloggar och andra liknande forum.

Du har väl ett konto?

Välj någon eller några av de professionella nätverken som du känner till och börja med att leta upp personer i din närmsta krets. Genom att ta kontakt med någon på nätverken får du tillgång till hela den personens nätverk. Den personen kan i sin tur introducera dig för personer i sitt nätverk – som eventuellt jobbar i den bransch du är intresserad av.

Ta chansen och interagera, ställ frågor och var nyfiken. Ditt nya arbetsliv och karriär, ditt nya CV online och ditt nya liv börjar med ett enda klick.

Klicka här om du behöver tips på hur du skriver ett bra CV.

Så här ökar du synligheten av ditt CV online

Registrera ett konto och sätt igång. LinkedIn är onekligen det starkaste karriärnätverket, men även via Twitter kan du enkelt komma i kontakt med, och dra lärdom av, experter inom ditt karriärområde. Det finns även ett bra urval av diskussionsgrupper på Facebook.

Leta upp grupper och digitala sammanhang att nätverka i. Utöver grupper på LinkedIn/Facebook och hashtags på Twitter kan du även söka upp specifika forum och karriärnätverk inom just ditt yrkesområde.  Finns det fler kanaler där du känner att du kan bidra med ett synsätt eller en kompetens i olika diskussioner?

Interagera och bygg relation, ställ frågor och ta kontakt med relevanta personer. Du har alltid en möjlighet att profilera dig med din specifika kompetens genom att interagera med människor och gå med i ett sammanhang, såväl online som offline.

Detta är något som kan ta tid, men ge gärna prov på det du gör, till exempel genom att reflektera över nya lärdomar och ditt yrkesområde i en blogg eller i diskussioner på LinkedIn. Var inte rädd för att ställa frågor till en arbetsgivare du är intresserad av via sociala medier.

Var tydlig med styrkor och goda egenskaper. Vad är just du extra bra på? Försök hitta dina egna styrkor och använd dessa för att profilera dig online. Var inte rädd för att skryta lite.

Följ upp. Om du får svar i olika diskussioner, se till att svara tillbaka. Var hjälpsam och försök att dela med dig av tips och erfarenheter.

Anpassa efter syfte och ändamål. Är man intresserad av en specifik typ av tjänst gäller det att kommunicera kring saker som kan vara av intresse för en eventuell arbetsgivare i en eller flera utvalda branscher.

Se till att CV och övrig information hänger ihop. Om du skickar ett formellt CV till någon, se till att det hänger ihop med dina sociala profiler och att de inte kommunicerar helt olika kompetenser.

Ladda hem vår CV-mall gratis här!

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se