5 snabba tips för att få fart på karriären

 1. Läs på
  Titta närmare på de företag du är intresserad av att kontakta. Besök företagens hemsidor så att du är påläst när du träffar dem.

 2. Gå igenom din kompetens
  - Vilka är dina talanger och förmågor?
  - På vilka arbetsplatser har du presterat bra och trivts?
  - Under vilka förhållanden presterar du bäst?
  - Vilken företagskultur och miljö trivs du bäst i?
  - Vad har du att erbjuda företagen du är intresserad av?

 3. Skapa/uppdatera ditt CV och din LinkedIn-profil
  På så vis är du redo att skicka ditt CV direkt till de företag du mött och de kontakter du skapat under exempelvis Career Days. (Tänk på att de flesta företag inte tar emot CV i pappersformat – det är digitala ansökningshandlingar som gäller.)

 4. Nätverka
  Den viktigaste aspekten av att marknadsföra sig själv är att låta andra få vetskap om dina kvaliteter och talanger. Event som Career Days är en utmärkt chans för dig att ta för dig, skapa viktiga kontakter för framtiden och utvidga ditt nätverk.När du träffar nya kontakter var noga med att anteckna gärna vem du pratat med och vad ni sa. Det är till stor hjälp när du gör den viktiga uppföljningen.

 5. Följ upp
  Ta en stund och reflektera över dina möten – vad gjorde du bra och vad kan du förbättra? Följ upp nya kontakter, skicka CV och kontaktuppgifter för fortsatt dialog med företaget. Fråga om ni kan fortsätta hålla kontakten till exemepel via LinkedIn.

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se