Varför använda bemanningsföretag?

Det finns kanske som mest att göra under en viss säsong i din bransch. Kanske har du fått en stororder, men är osäker på hur det blir efter leveransen. Kanske behöver du frigöra någon kompetens ett kort tag för att arbeta med annat.

Anställningar medför stora fasta kostnader. Kostnader för löner och lokaler, även för de perioder du inte är lika säker på att du har tillräckligt mycket att göra.

Anledningarna kan vara många, men svaret är nästan alltid, bemanningsföretag. I en allt snabbare ekonomi, är det viktigt att kunna ställa om snabbt. Det är den flexibiliteten du får när du bemannar via ett bemanningsföretag. Väljer du Poolia får du dessutom rätt kompetens på rätt plats.

Ett bemanningsföretag är som en HR-avdelning som du hyr in efter behov. Bemanningsföretaget ser till att det finns gott om motiverad, kompetent personal. Bemanningsföretaget ser till att personalen utvecklas och det är också bemanningsföretaget som tar arbetsgivaransvar.

Bemanningsföretag är nämligen proffs på att vara arbetsgivare. På så sätt kan du fokusera på de områden du är proffs på, utan att oroa dig för personalen, deras kompetens, utveckling, trygghet och framtid.

Bemanningsföretag ger dig det där armbågsutrymmet som ibland behöves för att våga växa som företag. Att du tar en större order. Ett mer omfattande uppdrag. Samtidigt är bemanningsföretagen här för att ge större trygghet och förutsägbarhet för arbetskraften i en allt mer svängande arbetsmarknad.

Att tänka på när du anlitar bemanningsföretag

» Se till att du använder dig av ett auktoriserat bemanningsföretag. Den partner du väljer ska vara auktoriserad av Almega och tillhandahålla kollektivavtal för sina anställda konsulter.

» Att vara konsult är ett riktigt jobb. De konsulter du hyr in ska kunna känna sig trygga i sin arbetssituation med en god relation till arbetsgivaren. Å andra sidan ska du kunna vara trygg i att konsulterna på förhand är kompetensintervjuade av någon som kan sitt område.

» Ju bättre beskrivning av arbetsuppgifter och projektomfång som finns, desto snabbare kan konsulterna komma in i verksamheten.

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se