Rekrytera din semestervikarie hos Poolia

Nu kommer sommaren. Sol, bad i havet och jordgubbar. Eller ja, något liknande iaf. Det är inte bara det svenska vädret som orsakar orosmoln. När sommarplaneringen är gjord kommer ett bekymmer, vem ska bemanna kontoret på sommaren?

Var hittar man en kompetent semestervikarie?

Det är alltid tråkigt att behöva säga nej till någons semester och att hitta interna resurser kan vara svårt. För många företag är det ett stort huvudbry att hitta vikarier till semesterledig personal. Att hitta rätt person till rätt tjänst har dock vi på Poolia som kärnkompetens och vi hjälper gärna er att hitta rätt semestervikarier.

I vissa fall försöker man att hantera situationen med hjälp av befintlig personal. Och visst, det går att under en kortare tid att dela upp arbetet på flera olika kollegor. Men det tär på personalen. Det märks också när personal kommer tillbaka från semestern utan att ha fått den uppladdning de borde få. 

Hur man hittar rätt semestervikarier

Men man kan ju inte heller ersätta med vilken person som helst. Om en person med specifika kunskaper och kompetenser går på en längre ledighet kan det vara svårt att hitta någon inom samma kompetensområde. 

Nyckeln till att hitta rätt vikarier är att vara ute i god tid. Hos Poolia hjälper vi er att hitta rätt kompetens till era semestertjänster. Vår långa erfarenhet gör att vi snabbt sätter oss in i er affär och kan med er hjälp bedöma vilken kompetens och vilken personlighetstyp som skulle vara en lämplig att vikariera hos er. 

Poolia hjälper dig hitta rätt personal

Med vår hjälp kommer du även snabbt att få rätt vikarie på plats, vare sig det gäller kortare eller längre uppdrag. Vi kan även hjälpa om du behöver sommarvikarier för en hel avdelning. Våra erfarna rekryterare står alltid redo och kan hjälpa er. Vi vet också av erfarenhet att det lönar sig att använda sig av rekryteringsföretag. Att ta in fel sommarvikarie kan bli kostsamt och vi vet vilka fällor man ska undvika. 

Vad mer kan vi hjälpa er med?

Vi på Poolia kan även hjälpa er med andra bemanningssituationer. Vi har hjälpt våra kunder genom alla sorters rekryteringstillfällen, bland annat genom: 

  • Kortare vikariat
  • Tillfällig inhyrning
  • Timanställningar
  • Semesterbemanning
  • Sommarvikarier

Det är inte alltid att man behöver hjälp hela vägen. Vi kan även hjälpa till om ni behöver en second opinion eller om ni bara behöver någon som gallrar potentiella kandidaters cv. Vi kan bland annat hjälpa er med:

  • Om du redan har några specifika kandidater till tjänsten. Då sköter vi all administration och ser till att arbetet fortskrider enligt våra ISO-certifierade processer. 
  • Att hitta kompetenta kandidater till tjänsten. Du får hjälp bland annat med att annonsering, intervjuer och uppföljning.
  • Vi kan även hjälpa er om ni redan har ett par tilltänkta kandidater men behöver ytterligare assistans för att täcka för semesterledig personal. 

Hur kommer vi i kontakt?

Vi på Poolia har sedan 1989 hjälpt företag att hitta rätt kompetens under bland annat semestertider. När du anlitar oss får du precis den hjälp du behöver, oavsett hur mycket eller hur lite hjälp du behöver för att lösa din semesterbemanning. Vi försöker hitta en flexibel lösning som skräddarsys efter dina behov.

Av oss får du just den hjälp du behöver för att hantera situationen. Vare sig det gäller chefsrekryteringen, semesterbemanning eller att hitta semestervikarier. Vi hittar en lösning till just ert specifika problem. Så hur gör du om du behöver hjälp?

Enkelt! Du kan antingen ringa oss på 0770-111 222 eller genom att kontakta några av våra Poolia-kontor.

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se