Sommarbemanning med Poolia

Det går alldeles utmärkt att hålla igång farten på företaget även när den egna personalen vill ha semester – det gäller bara att börja i tid.

Genom att läsa så här långt har du tagit första steget mot att lyckas med din sommarbemanning. En lyckad bemanningsprocess tar tid och det vanligaste misstaget många företag gör är att börja alldeles för sent med att titta på hur man ska täcka upp för semesterledig personal. 

Varför ingen gillar semesterbemanning

För dina kunder är det alltid en huvudvärk, för det där som de ville veta är det ingen som kan svara på, för den personen är på semester och kommer först om ytterligare tre och en halv vecka. Eller så kan de inte leverera, för ”…du sticker ju på semester då.

Att drabbas av semester och semesterbemanning

Det går ju heller inte att kasta in vem som helst. Är personalen kompetent blir det ju lite av ett problem när det faller på ditt bord att nu hitta någon med samma kompetens och som dessutom är lika kompetent, som ska ha möjlighet att hoppa in under de där veckorna.

Och ja, visst är det underbart att alla kollegor ställer upp och täcker upp för varandra. Att när en är borta delar de andra upp lasset mellan sig. Men det sliter på oss. Det vet vi och framför allt känner vi det. Medan vi gör det någon annan borde göra, görs ju inte det vi själva ska göra.

Poolia - lindrar symptomen på semesterbemanning

Lösningen på semesterbemanningsproblemet är lite som lösningen på pollenallergiproblematik. Det gäller att ha någon som förstår precis hur det känns för dig och vad som fungerar för dig, med den vardag du har och den verklighet du lever i.

Vi har bemannat åt våra kunder i ur och skur, till exempel genom:

  • Kortare vikariat
  • Tillfällig inhyrning
  • Timanställningar
  • Sommarbemanning 

För precis som så mycket annat här i världen är faktiskt det här med att sätta rätt person på rätt plats lite av ett hantverk och lite av en vetenskap.

I praktiken handlar det för oss om att ha ett stort brett och framför allt ett uppdaterat kontaktnät bland de kompetenser som finns här i regionen och vem som finns på vilken tjänst och när de blir tillgängliga igen.

För kunden handlar det om att känna förtroende för att vi verkligen förstår dem, deras affär, deras behov och vad det är för kompetens som de söker. I slutet av dagen är det ingen som vill betala för en sk. ”seat filler”. Någon som kommer varje dag men som inte kan leverera på det faktiska jobbet.

På Poolia har vi lång erfarenhet av att hjälpa företag att bemanna med rätt kompetens under exempelvis semestertider. För det är ju inte mindre viktigt att ha rätt personer på plats under sommaren än under någon annan tid på året. Eller hur?

Vad behöver du hjälp med?

Genom att anlita oss ser vi till att du får just så mycket (eller lite) hjälp du behöver för att lösa bemanningen när din egen personal tar semester. Vi erbjuder alltid en flexibel lösning som helt utgår ifrån vilket behov du har.

Exempel på hur vi kan hjälpa dig med sommarbemanningen:

  • Om du redan vet vilka personer du vill ha på plats. Vi tar hand om administrationen och ser till att arbetet sköts enligt våra ISO-certifierade processer.
  • Om du behöver hjälp med att hitta kompetenta kandidater. Vi hjälper dig med annonsering, gallring intervjuer, anställningsförfarande och uppföljning.
  • Om du har några kandidater, men behöver ytterligare kompetens över sommaren. Vi hjälper dig att kombinera våra två erbjudanden ovan.

Semesterbemanningspanik?

Vi är säkra på att vi kan lösa problemet åt dig, men då får du faktiskt ge oss chansen! Det gör du lättast genom att bara höra av dig och berätta om din situation. Oavsett om du behöver ekonomer, IT-folk, administratörer, kundtjänst eller säljare är sannolikheten hög att vi har någon som passar just dig och ditt företag. Hör av dig idag på 0770-111 222, eller kontakta ditt lokala Pooliakontor.

Här hittar du ditt närmaste Pooliakontor!

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se