Varför använda rekryteringsföretag?

Vi kan berätta om vår verksamhet, tala om hur bra det är att använda ett rekryteringsföretag och peka på en mängd fördelar. Och visst, vi talar i egen sak och det gör vi av erfarenhet. För vi vet att det lönar sig.

Vi vet vilka fällor man ska undvika för att undvika en kostsam felrekrytering. Och vi vet att Poolia erbjuder dig all den samlade kompetens våra konsulter har, för att du i slutändan ska hitta rätt person enligt alla dina krav och önskemål. Tveka inte att kontakta oss på telefon, mail eller genom att besöka våra kontor. Vi finns på 11 olika kontor, bland annat i Stockholm, Göteborg, Umeå och Jönköping.

Ställ krav på din rekryteringspartner

Det finns en mängd rekryteringsföretag runtom i landet och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. 

Ett viktigt krav vi på Poolia tycker du ska ställa är att företaget ska vara godkänt av och medlem i Bemanningsföretagen.

Bemanningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag med verksamhet inom uthyrning, omställning och rekrytering.

Dess främsta uppgift är att säkerställa en fortsatt väl fungerande, expanderande bemanningsbransch i Sverige och Poolia har varit medlemmar sedan starten.

En felaktig rekrytering kan kosta

I ditt samarbete med Poolia kan du vara säker på att få kandidater, som genomgått ordentliga personlighets- och färdighetstester. En av de vanligaste anledningarna till att en rekrytering går fel, är att personen man anställt visar sig ha fel personliga egenskaper för att passa in i organisationen.

Problem att samarbeta med övrig personal och fel kompetens för arbetet, är andra vanliga problem många stöter på. Därför är det viktigt att företaget du anlitar för att rekrytera kan genomföra en riktig urvalsprocess där såväl personliga, sociala och formella kunskaper testas. För du vet själv hur kostsamt det kan bli att säga upp eller omplacera en person som arbetar i din organisation.

Var tydlig

Hur ofta läser man inte platsannonser, som tycks rikta sig till supermänniskor? Man använder uttryck och termer utan ordentlig förankring i det verkliga arbetslivet och det blir otydligt för såväl arbetssökande som arbetsgivare.

Om du som kund, tillsammans med oss som rekryteringsföretag, redan från början skapar en tydlig profil på den du söker, kommer slutresultatet att bli perfekt! Under arbetets gång är det också viktigt att du kan hålla löpande kontakt med oss som rekryterar och bidra till en öppen dialog och kommunikation.

Att tänka på

» Ställ krav – rekryteringsföretaget ska vara medlem i Bemanningsföretagen

» Skapa en tydlig profil av vad du söker

» Samlad kompetens är viktig – se till att de som rekryterar kan genomföra personlighets- och färdighetstester

» Var öppen – en bra dialog ger ett bättre resultat

» Dra nytta av rekryteringskonsulten – Ett rekryteringsföretag vet vilka utmaningar som kan uppstå, dra nytta av den kunskapen

Poolias konsulter står redo att svara på dina frågor om rekrytering och du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi har kontor i hela Sverige, bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö och  Kika här för att komma till vår kontaktsida. Vill du läsa mer om oss och våra metoder, klickar du här.

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se