Vår filosofi

Vår övertygelse är att framgångsrika företag byggs av människor som arbetar där, inte på grund av vad de kan, utan för vad de kan åstadkomma. Skillnaden är enorm. Vår bransch verkar tycka att människor är ett par rader på ett CV. Det tycker inte vi.

Approachens byggstenar: Hur vår övertygelse formar vår vardag.

1. Vi ser på CV:n som en inträdesbiljett, ett kvitto på att man har rätt formella kunskaper och erfarenheter, men det säger inte mycket mer än så. Det som däremot verkligen intresserar oss är sådant vi vet påverkar vad en medarbetare kan åstadkomma - egenskaper, drivkrafter och ambitioner.
 
2. Medan andra ser till kundens behov i kravprofilen tittar vi alltid lite längre. Vi vet att sammanhanget måste vara rätt för att en person ska prestera maximalt, vara sitt bästa jag, på ett företag.  Därför gör vi grupptester och ställer en massa extra frågor, till exempel vilken sorts chef chefen är. Vi föreslår sen de individer som vi tror bäst kompletterar och matchar organisationen, som kan bli en kugge i ett högpresterande team.

3. Vi vet att trygga medarbetare är modigare och lättare ser lösningar. Därför skickar vi bara ut konsulter som verkligen tycker om variationen och känner sig bekväma i flera ”hem”. Det är därför vi är så noga med att ta hand om och stötta våra konsulter, så att de kan prestera sitt bästa när de är ute på uppdrag.

Därför kan vi på Poolia med stolthet säga: Du är inte ditt CV, du är vad du kan åstadkomma.

Behöver du hjälp? Ring Poolia! 0770-111 222 info@poolia.se