Rekrytering – CFO

Behöver du hjälp att bemanna eller rekrytera en CFO till din ekonomiavdelning? Vi på Poolia har många års erfarenhet av rekrytering och bemanning inom ekonomiområdet. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med en lyckad rekrytering.

Bli kontaktad

Att bemanna eller rekrytera CFO:s

Behovet av att rekrytera en CFO till din ekonomiavdelning kan givetvis uppstå av flera anledningar, men en tydlig trend till varför behovet uppstår är den allt mer rörliga arbetsmarknaden där tidigare CFO helt enkelt väljer att byta jobb. Andra orsaker till behovet kan vara att tidigare anställd väljer att sluta av anledningar såsom att gå i pension eller att företagets ekonomiska tillväxt möjliggör behovet av rekrytering. Oavsett vilket så kan vi på Poolia hjälpa dig till en lyckad rekrytering.

Här kan du läsa mer om Poolias rekryterings-erbjudande eller välja om du vill bli kontaktad direkt angående rekrytering & bemanning.

Vad betyder CFO och vad innebär rollen?

CFO är en förkortning på den engelskspråkiga titeln Chief Financial Officer och avser en person som är ansvarig för ekonomifunktionen på ett företag. Detta innebär att du som CFO har ett övergripande ansvarar för de legala krav som utförs av redovisningsgruppen (som ofta leds av en redovisningschef), ansvarar för analys, budget och uppföljning som ofta utförs av en controller. Som rapporterande till en CFO finns ofta en ekonomichef eller en redovisningschef samt en controller-enhet. Benämningen CFO kan innebära olika saker på olika bolag – den kan dels se ut som ovan men kan också innebära jobb i mindre team och mer ”hands-on” arbete för personen som har rollen. CFO och ekonomichef kan ibland vara samma sak. I rollen som CFO ingår ofta en viss typ av personalansvar för alla anställda i ekonomifunktionen. Detta innebär ofta ett övergripande ansvar för både redovisningsfunktionen och controller-enheten och ett direkt personalansvar för redovisningschefen och Head of Business Control.

 

Behöver du hjälp med rekrytering och bemanning inom Ekonomi? Vi har 12 kontor runtom i landet som kan hjälpa dig att hitta specialisten du söker. Välkommen att kontakta oss.

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?