Driftschef

Adven/Värmevärden söker Drift- och UH-chef

Adven/Värmevärden är en ny energikoncern vars gemensamma resa mot att bli den ledande aktören inom hållbara energilösningar påbörjades under 2020. Tillsammans levererar våra 520 medarbetare hållbar fjärrvärme och geoenergi till flertalet olika fastighetstyper samt ånga, värme, kyla och relaterade infrastrukturlösningar till industrier. Med mer än 50 års erfarenhet inom energibranschen driver koncernen idag cirka 350 anläggningar i Norden och Baltikum.

Nu söker vi Drift- och Underhållschef – med ansvar för anläggningarna i Vimmerby, Lenhovda, Tranemo och Älmhult!

Arbetsorten är flexibel och du har även möjlighet att utgå från hemmakontor eller liknande. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om tjänsten

Dina anläggningar ingår i region Götaland och utgör en viktig del av energi-/värmeförsörjningen i området. Anläggningarna varierar i storlek och har totalt 11 medarbetare för vilka du har personalansvar. Det operativa ansvaret för drift- och arbetsledning har Drift- och underhållsledaren på respektive anläggning och du stödjer dessa i deras ledaruppdrag.

Du har det övergripande ansvaret för anläggningarna och är ansvarig för respektive orts långsiktiga utveckling med avseende på kapacitet, driftsäkerhet och effektivitet. För att nyttja anläggningarna optimalt och skapa positiva resultat, analyserar du verksamheten, arbetar fram förbättringar tillsammans med personalen och följer upp. Verksamheten är kopplat till många olika lagar och regler och i ditt ansvar ingår att säkerställa att anläggningarna drivs i enlighet med dessa och att vid förändringar säkerställa att de implementeras på ett bra sätt.

En annan viktig del i ditt arbete är att i nära samarbete med Drift- och underhållsledare driva säkerhetsarbetet på anläggningen. Det avspeglar sig givetvis genom hur arbetet på anläggningen genomförs och att det kontinuerligt och systematiskt följs upp ur arbetsmiljösynpunkt men också i att bygga en säkerhetskultur som genomsyrar allt arbete.

Du utgör i många frågor länken mellan kund och anläggning då du driver olika kundärenden kopplat till driften. Du är också med i arbetet kring resursplanering vid anslutning av nya kunder.

Vem är du?

Vi tror att du har erfarenhet från liknande verksamhet där du varit verksam i driften, t ex som driftsamordnare, anläggningsansvarig eller som driftchef. Det har gett dig en god kunskap om anläggningar och deras drift.

Det är starkt meriterande om du har arbetat som ledare och trivs i en coachande roll. I ledarskapet ingår att få andra att växa vilket kräver en förmåga att lyssna av både individen och gruppen men samtidigt vara tydlig med förväntansbild och gemensamma målsättningar.

Arbetet kräver god struktur, kommunikation och en förmåga att växla mellan det mer strategiska och det operativa. Du är van att arbeta självständigt och har en egen drivkraft att nå resultat. Du vet samtidigt att förändring och utveckling kräver delaktighet, engagemang och goda samarbeten.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och innehar B-körkort.

Ansök nu
Stad
Växjö
Publicerad
21 december
Sista ansökningsdag
20 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
62445