Verksamhetschef

Svenska Närko rekryterar Verkstadschef

Vill du arbeta för en av Nordens ledande tillverkare av släpvagnar och påbyggnader? Tycker du om omväxlande arbetsuppgifter med ett brett ansvarsområde? Har du drivet som krävs för att starta upp en ny verkstad? Då är detta tjänsten för dig.

Svenska Närko rekryterar nu en Verkstadschef till sin nya etablering i Köping. Svenska Närko befinner sig i en spännande fas och söker en Verkstadschef som vill vara med på denna expansiva resa.

Målsättningen med etableringen i Köping är att komplettera Svenska Närkos omfattande produkterbjudande med högklassiga servicemarknadstjänster såsom reparation och service av tunga fordon och tillhörande reservdelsförsäljning. Serviceverksamheten i Köping har en bred inriktning och hanterar allt från mindre reparationer till totalskador på tung transportutrustning.

Du blir anställd av Svenska Närko, med placering i Köping. Vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen och ser fram emot att läsa din ansökan. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Svenska Närkos nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

I rollen som Verkstadschef kommer du ansvara för den operativa arbetsledningen, personalen och verkstadens arbetsmiljö. Du kommer självständigt leda och planera den dagliga verksamheten i verkstaden. Vidare kommer du ha ett stort eget ansvar och befogenheter att utveckla verksamheten för att nå uppsatta mål med starkt fokus på medarbetarengagemang, nöjda kunder och lönsamhet.

Rapportering sker till VD.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Affärsmässigt ansvar för den löpande driften av verkstaden
• Kalkylering
• Kundmottagning
• Arbetsledning för verksamhetens mekaniker
• Sammanställning och fakturering av utförda arbeten mot uppsatta lönsamhets- och effektivitetsmål
• Ansvar för vård av externa kunder
• Handläggning av reklamationer
• Samordning av verksamheten tillsammans med reservdelsansvarig, VD och försäljare

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som Verkstadschef har du relevant teknisk utbildning och god förståelse för tunga fordons uppbyggnad. Du har tidigare arbetat inom fordonsbranschens servicemarknad eller likvärdigt inom entreprenad-, skogs- eller jordbrukssektorn. Det är ett stort plus om du tidigare haft en ledande roll med budget och personalansvar.

I denna process lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är målinriktad, handlingskraftig, lösningsorienterad och ser vad som behöver utvecklas. Du har förmågan att bygga team och skapa goda relationer. Vi tror därför att du är en närvarande och empatisk ledare samtidigt som du inte är rädd att fatta tuffa beslut när så behövs. Vidare har du en god affärsförståelse och ett stort kundfokus. Du är van att prioritera och fatta snabba beslut samt har ett flödestänk och vet vikten av att planera för att underlätta kundens verksamhet. Vidare har du god ekonomisk förståelse och tidigare erfarenhet av administrativa uppgifter. Du är inte rädd för datorer eller siffror, då du kommer att jobba i många olika system, analysera nyckeltal och fakturera.

Om verksamheten

Närko är en av Nordens ledande tillverkare av släpvagnar och påbyggnader. Produktionen och säljkontoren finns i Norden och våra produkter används på alla europeiska vägar. Vår stolthet ligger i produkter och eftermarknad av toppkvalitet, som medför både säkerhet på vägarna och pålitliga transporter.

Sedan 1950-talet har vi erbjudit våra kunder ett brett sortiment av släpvagnar och påbyggnader. Vi söker ständigt efter nya, bättre lösningar för våra kunder och vill erbjuda dem mer än produkter och tjänster – nämligen en kompanjon. För att lyckas med detta finns våra sälj och eftermarknadsbolag i Finland, Sverige och Norge. Allt för att säkerställa en smidig kundbetjäning.

I Närko koncernen ingår även Atrans AB. Atrans affärsinriktning är kundanpassade släpfordon och lastbilspåbyggnationer specialiserade för vägtransporter av skogsbaserade råvaror och produkter (flis, pellets, biobränsle, sågat virke, papper -och pappersmassa, styckegods m m).

Ansök nu
Stad
Västerås
Publicerad
23 september
Sista ansökningsdag
16 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65906