Utvecklingsingenjör

Utvecklingsingenjör till LightLab Sweden AB

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner. LightLab söker efter en utvecklingsingenjör med fokus på verifiering och testning för att förbättra och utveckla deras verksamhet.

Om tjänsten

LightLab är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur.

Hos LightLab får du genom din expertis lösa problem och aktivt delta i arbetet med att förbättra och utveckla verksamheten. Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park och LightLab’s organisation består idag av 30 personer.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Tjänsten som utvecklingsingenjör kommer bl. a. innefatta:

• Att delta i och accelerera den fortsatta utvecklingen av LightLab’s chipteknologi med avseende på verifiering och testning. Arbetet innebär att omsätta tekniskt kunnande och kompetens till praktisk tillämpning genom egna försök.
• Att omsätta erfarenhet från utveckling av ny teknik mot storskalig produktionsteknik för LightLab’s UV-C chip.
• Definition, specifikation och upphandling av produktionsutrustning.
• Framåtblickande utveckling och försök

Särskilt fokus i rollen ligger på att vidareutveckla LightLab’s metoder och system för validering, verifiering och testning.
Arbetet kräver god och bred teknisk kompetens och en förmåga och vilja omsätta kompetensen i praktisk utveckling med stort fokus och högt tempo.

Vem är du?

Vi tror att du är civilingenjör inom elektronik, teknisk fysik (med inriktning mot elektronik) eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av arbete med industriell utveckling av tillverkningsprocesser och produktutveckling, exempelvis MEMS, halvledarteknik, elektronik eller liknande. Vidare har du har erfarenhet av att arbeta i en projektdriven organisation. Som person är du fokuserad, analytisk och drivande.

Då tjänsten är självständig och du arbetar med frihet under eget ansvar kväver detta att du är strukturerad, metodisk och planerande. Du ska ha förmåga att analysera och kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa, föreslå nästa steg i arbetsprocessen och se en fokuserad väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av driv, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar http://www.lightlab.se.

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
4 maj
Sista ansökningsdag
31 maj
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56829

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.