Systemspecialist

Systemspecialist rekryteras till Skolfastigheter

Drivs du av både taktisk och operativt arbete? Vill du vara med och driva Skolfastigheters IT-portfölj? Tycker du om att göra gott för Uppsalas barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar nu en systemspecialist som vill vara med på Skolfastigheters utvecklingsresa.
Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Då Skolfastigheter befinner sig i en spännande utvecklingsfas kommer du få vara med och bidra till den förändringsresa som Skolfastigheter gör mot en modern IT-verksamhet.

Som systemspecialist erbjuds du en omväxlande och utvecklande tjänst med goda möjligheter att forma din egen roll, där dina kloka tankar och idéer tillsammans med din erfarenhet kommer att vara en tillgång för Skolfastigheter.

I rollen som systemspecialist har du det övergripande samordnaransvaret för Skolfastigheters IT-portfölj utifrån perspektiven systemförvaltning, infrastruktur samt arkitektur. Du kommer arbeta nära verksamheten för att se dess behov och omsätta dessa i reella systemförbättringar och integrationer. Du blir den naturliga bryggan mellan verksamheten och IT.
Vidare kommer du att leda/bidra i större IT- projekt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer att jobba med utredningar, kravställning och design av befintliga och nya system. Du har på så vis ett stort inflytande och ansvar för de systemval och implementationer som kommer att forma framtiden.

Rollen är både taktisk och operativ och passar dig som är utvecklingsorienterad och van vid att driva förändringar.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som systemspecialist kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:

• Ansvara för att utveckla strategier för hur IT-system ska användas och förbättras på Skolfastigheter. Detta inkluderar att hantera beroenden, integrationer och informationsflöden mellan systemen.
• Ha helhetssyn över Skolfastigheters IT-portfölj och agera som en länk mellan IT och användarna
• Ansvara för att IT-portföljen utvecklas i linje med bolagets digitaliseringsstrategi
• Rollen innebär även ett operativt arbete inom förvaltningsmodellen med våra IT objekt, du är också specialisten som stöttar övriga objektledare & specialister
• Säkerställer att organisationen har rätt system för verksamhetens behov av systemstöd, datalagring och säkerhet, t.ex. genom att styra leverantörer utifrån förvaltningsmodell för IT
• Delta i IT-relaterade projekt inom verksamheten såsom upphandlingar, införanden samt avvecklingar av IT-stöd. Inom projekten driver och ansvarar du för systemkartan men även för att översätta affärskrav till IT

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom IT eller liknande samt flerårig erfarenhet som systemspecialist eller systemarkitekt. Du har tidigare erfarenhet av systemförvaltning och införande av system. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsfrågor och att driva IT-projekt. Din förståelse om systeminfrastruktur och systemintegrationer, inklusive deras sammanhang och beroenden, är mycket god. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av systemförvaltning enligt en förvaltningsmodell.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är en skicklig kommunikatör och samverkare för att lyckas i rollen. För att kunna inspirera verksamheten är det viktigt att du är uppdaterad om de senaste trenderna och teknologierna inom området, samt att du har förmågan att applicera dem på ett ödmjukt och praktiskt sätt. Vi söker dig som motiveras av att förädla, förvalta och implementera verksamhetsstödjande system, hitta smarta integrationer och digitala lösningar som skapar värde för verksamheten och våra kunder.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
15 maj
Sista ansökningsdag
6 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68655