Teknik

Skolfastigheter rekryterar Tekniskt Sakkunnig El/Tele

SFB-2022-00737

Har du tidigare arbetat med elektriska installationer? Tycker du om att vara innovativ och komma med nytänkande idéer? Vill du göra gott för Uppsalas barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar nu en Teknisk Sakkunnig inom el/tele som vill vara med på Skolfastigheters utvecklingsresa.
Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

I din roll som teknisk sakkunnig inom el/tele kommer du hantera alla elektriska installationer som exempelvis belysning, telefoni och datanät. Du kommer även ansvara för genomförandet av myndighetsbesiktningar utförs och vara sakkunnig representant i förvaltarprojekt och inom nyproduktion/ större ombyggnadsprojekt.

Du blir en av två tekniskt sakkunniga inom el/tele. Resten av teamet består av tekniskt sakkunniga inom ventilation, vs, brand, säkerhet, bygg, styr och teknisk chef.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som teknisk sakkunnig inom el/tele kommer du bland annat arbeta med:
• Utvecklings- och innovationsarbete inom området.
• Arbeta fram tekniska anvisningar som sedan kommer ligga till grund för hur Skolfastigheter bygger sina tekniska system
• Tillsammans med interna och externa parter arbeta för att främja bolagets hållbarhets- och innovationsarbete
• Omvärldsbevakning för att säkerställa att Skolfastigheter följer lagar, regler, branschstandarder och liknande
• Vara ett stöd till Skolfastigheter i frågor som rör teknisk utformning
• Leverera underlag för planerat underhåll enligt framtagen process
• Planera, genomföra och dokumentera myndighetsbesiktningar
• Granska projekthandlingar i projekt
• Delta som en av bolagets sakkunniga vid entreprenadbesiktningar

Vem är du?

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är en skicklig kommunikatör och samverkare. Du har lätt för att uttrycka dig, både i tal och i skrift och har ett stort intresse att arbeta tillsammans med andra för att ta fram de bästa lösningarna. För att trivas i tjänsten som teknisk sakkunnig inom el/tele ser vi även att du är nyfiken på framtiden, innovativ, drivande och van att påverka och vara initiativtagande inom ditt sakområde.

För att bli framgångsrik i rollen så har du relevant utbildning och/eller praktisk erfarenhet från liknande tjänst. Vi ser att du har kunskap om de lagar och regler som påverkar ditt sakområde. Vidare så har du erfarenhet av att planera, inventera, budgetera, samordna och följa upp fastigheters tekniska status. Du har även goda kunskaper i att skriva rapporter och göra utredningar.

I denna tjänst är det krav på B-körkort.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
7 november
Sista ansökningsdag
5 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66326