Projektcontroller

Skolfastigheter rekryterar Projektcontroller

SFB-2023-00642

Är du redo att vara en viktig nyckelspelare i Skolfastigheters investeringsprojekt? Drivs du av tanken att få bidra till att skapa en mer resurseffektiv utveckling? Har du tidigare erfarenhet av ekonomisk uppföljning? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Då en kollega ska gå på föräldraledighet så rekryterar Skolfastigheter nu en projektcontroller för ett års vikariat.

Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas där de förser Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare som verksamheten kan bidra till Uppsalas skolor och förskolor. På Skolfastigheter värdesätts trivsel, öppenhet och ärlighet på arbetsplatsen. Du blir en del av en engagerad enhet som står inför spännande utmaningar.

Detta är en direktrekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande, så vi ser fram emot att se din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Som projektcontroller är du en nyckelspelare i Skolfastigheters uppföljning och styrning av investeringsprojekt. Skolfastigheter har en projektportfölj med investeringar om ca 1 miljard årligen, vilket är ett uttryck för deras betydande åtagande för att förbättra skolmiljön och samhället som helhet. Du spelar en avgörande roll när det gäller att samordna och säkerställa den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen för dessa projekt, vilket bidrar till att skapa en mer resurseffektiv och framgångsrik framtid för utbildning och samhällsutveckling.

Du blir en del av den enheten Strategisk fastighetsutveckling, som förutom denna tjänst består av en chef, medarbetare som jobbar med ekonomisk uppföljning, fastighetsutveckling och ritningsarkiv.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa den ekonomiska uppföljningen i projekten som ligger i ens projektportfölj, inklusive att säkerställa att korrekta strukturer för uppföljning finns på plats. Dessutom ingår att föra en löpande dialog om projektens ekonomi med projektansvariga och att förbereda underlag för beslut om ekonomiska medel.

I denna roll har du också ansvaret för att samordna underlagen från sin portfölj och integrera dem i bolagets och kommunens långsiktiga investeringsplanering. Det innebär att du är nyckeln till att säkerställa att projekten är i linje med de övergripande målen och strategierna.

Vidare pågår ett utvecklingsarbete med att ta fram utökade nyckeltal för benchmarking av bolagets projekt, och detta arbete kommer att ledas av projektcontrollern. Detta initiativ är viktigt för att säkerställa att projekten är konkurrenskraftiga och att de kan dra nytta av de bästa praxis inom branschen.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som projektcontroller söker vi dig med eftergymnasialutbildning inom ekonomi alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av ekonomisk uppföljning, budgetering och rapportering. Om du tidigare arbetat i projektform inom bygg/anläggning eller fastighetsbranschen är det meriterande. Vidare så är du bekant med moderna affärssystemlösningar och har goda kunskaper i Officepaketet.

För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att vara analytisk och ha starka kommunikationsfärdigheter. Du är noggrann, strukturerad och har ett högt servicetänk. Initiativtagande är en del av ditt arbetssätt, och du har förmågan att hantera flera projekt samtidigt. Problemlösning är något du brinner för, och du kan enkelt dra slutsatser utifrån komplex information.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger majoriteten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter strävar efter att vara i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation och har flera samarbeten med både näringslivet och akademin. Vi vill bli bäst i klassen när det gäller trygga och hållbara lärmiljöer!

Idag ingår totalt cirka 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har haft en stark tillväxt sedan det grundades 2013 och består nu av cirka 95 medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
15 september
Sista ansökningsdag
8 oktober
Omfattning
Vikariat
Referensnummer
69527