Säkerhetsspecialist

Skolfastigheter rekryterar Informationssäkerhetssamordnare

SFB-2023-00144

Drivs du av både taktiskt och operativt arbete? Vill du vara med och driva Informationssäkerhetsarbetet kopplat till Skolfastigheters IT-portfölj? Tycker du om att göra gott för Uppsalas barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB rekryterar nu en Informationssäkerhetssamordnare som vill vara med på Skolfastigheters utvecklingsresa. Skolfastigheter befinner sig i en spännande utvecklingsfas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Eftersom Skolfastigheter för närvarande går igenom en intressant utvecklingsprocess så kommer du få vara med och bidra till den förändringsresa som Skolfastigheter gör mot att modernisera sin IT portfölj med robusta och innovativa IT system.

Som Informationssäkerhetssamordnare erbjuds du en omväxlande och utvecklande roll med goda möjligheter till att forma din egen roll, där dina kloka tankar och idéer tillsammans med din erfarenhet kommer att vara en tillgång för Skolfastigheter.

I rollen som Informationssäkerhetssamordnare ansvarar du för det systematiska informationssäkerhetsarbetet med övergripande samordning, uppföljning och rapportering av Skolfastigheters informationssäkerhetsarbete. Du kommer arbeta nära verksamheten för att se dess behov, säkerställa informationstillgångar och bli den naturliga möjliggöraren för verksamheternas utveckling och digitalisering. Vidare kommer du delta i verksamhetsutveckling genom projekt och förändring med ansvar för risk och informationssäkerhetsarbetet.

Du rapporterar direkt till Skolfastigheters IT- och digitaliseringschef och har ett nära och stödjande samarbete med Skolfastigheters olika verksamhetsområden.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Ansvara för utveckling och etablering av ett systematiskt och processtyrt informationssäkerhetsarbete, driva ett aktivt förändringsarbete och utarbeta metoder inom ansvarsområdet som verkar för en balanserad säkerhetsnivå inom Skolfastigheter
• Stödja och följa upp Skolfastigheters IT -portfölj så informationssäkerhet hanteras utifrån fastställda regelverk och lagkrav
• Bedriva omvärldsbevakning inom säkerhetsområdet och samverka med DSO och övriga centrala säkerhetsfunktioner inom Uppsala Kommun
• Utformar verksamhetsstödjande riktlinjer och regelverk samt identifierar och bedömer risker och sårbarheter
• Stödja och utbilda den egna organisationen med att efterleva, genomföra och använda utformade dokument, planer och modeller – till exempel genom olika metoder, vägledningar, utbildningar och kravställning
• Upprätta och förvalta förteckning över personuppgiftsbehandlingar (artikel 30-register)
• Ansvar för upprättande och revidering av relevanta styrdokument såsom informationshanteringsplan och arkivbeskrivning, handläggning av arkivfrågor, arkivering och redovisning av arkiv samt gallringsplaner
• Rapportering i informationssäkerhetsfrågor i enlighet med MSB:s föreskrifter.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom IT eller liknande, samt flerårig erfarenhet som informationssäkerhetssamordnare eller specialist. Du har erfarenhet från hur informationssäkerhetsarbete bedrivs för att stödja organisationen och dess olika verksamhetsområden, både i förvaltning och vid utveckling av nya arbetssätt och IT- stöd.
Din förståelse för vikten av organisationens säkerhet och skicklighet i att navigera i säkerhetsfrågor för att möjliggöra utveckling och digitalisering är mycket god.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är en skicklig kommunikatör och samverkare för att lyckas i rollen. För att kunna inspirera verksamheterna och göra den lite bättre är det viktigt att du är nyfiken på det senaste inom området och på ett ödmjukt sätt omsätter det i praktiken. Vi söker dig som motiveras av att utforma metoder för hur säkerhetsarbete bedrivs både i förvaltning och under förändring, väl fungerande metoder ger en trygghet och förutsättning för våra verksamheters möjlighet till en värdeskapande utveckling för både Skolfastigheter och deras kunder.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
17 mars
Sista ansökningsdag
9 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66054