Koordinator

Skolfastigheter rekryterar en Verksamhetskoordinator

Är du intresserad av kvalitets- och verksamhetsutveckling? Drivs du av att arbeta strukturerat och systematiskt? Vill du vara en del av en spännande nystartad enhet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter växer och rekryterar nu en verksamhetskoordinator.
Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor. På Skolfastigheter värdesätts trivsel, öppenhet och ärlighet på arbetsplatsen. Du blir en del av en engagerad organisation som står inför spännande utmaningar.

Det här är en tillsvidareanställning hos Skolfastigheter, och vi på Poolia är glada över att bistå i rekryteringsprocessen. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av Skolfastigheters utvecklings- och analysteam redan idag.

Om tjänsten

I rollen som verksamhetskoordinator har du en central roll i att effektivt koordinera Skolfastigheters processorienterade ledningssystem. Genom att upprätthålla strukturer för ledning och styrning och genomföra kontinuerliga förbättringar säkerställer du att Skolfastigheters arbetsprocesser är optimerade för framgång och tillväxt.

Du blir en del av den nybildade enheten utveckling och analys som förutom denna tjänst består av chef, en verksamhetsutvecklare och en verksamhetscontroller. Detta är en spännande möjlighet för dig som vill vara med på en utvecklande resa från start.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som verksamhetskoordinator kommer du bland annat arbeta med att:

• Bidra aktivt till förvaltningen av Skolfastigheters ledningssystem i SharePoint-miljö, inklusive säkerställa att beslutade arbetssätt beskrivs och hålls uppdaterade
• Ge stöd till verksamhetsutvecklare och se till att alla medarbetare kontinuerligt får information och utbildning om ledningssystemet
• Stödja verksamhetscontroller i utformningen och uppföljningen av bolagets affärs- och verksamhetsplaner
• Delta i och samordna uppföljningen av Skolfastigheters internkontrollplan och riskregister
• Samordna och följa upp Skolfastigheters mål och verksamhetsplaner
• Utveckla det processorienterade arbetssättet, driva förbättringsarbete och genomföra utvärderingar
• Skapa förståelse och kunskap om det processorienterade arbetssättet genom utbildnings- och kommunikationsinsatser
• Delta i interna verksamhetsutvecklingsprojekt och aktivt bidra med omvärldsbevakning inom kvalitet- och verksamhetsutveckling

Vem är du?

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För rollen är det avgörande att du snabbt kan sätta dig in i verksamheten och förstå dess behov. Din lösningsorienterade inställning gör att du ser möjligheter till förbättring och kan driva förändringar för att nå resultat. Din förmåga att se större sammanhang och ett proaktivt arbetssätt gör att du har förmågan att omsätta analyser och strategier till konkreta åtgärder och aktiviteter.

Vi ser även att du har en stark förmåga att samarbeta med olika intressenter och kollegor. Tillsammans med din kommunikationsförmåga och pedagogiska skicklighet kan du inte bara väcka intresse för verksamhetsutveckling utan också skapa en positiv arbetsmiljö där gemensamma mål kan uppnås. Ditt öga för detaljer tillsammans med din helhetssyn gör dig till en värdefull resurs för att säkerställa att både små och stora mål uppnås.

För att trivas i rollen som verksamhetskoordinator söker vi dig som har en eftergymnasial utbildning med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt.

Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling och ledningssystem, samt tidigare arbete som koordinator eller i liknande roller, gärna inom offentlig sektor. I rollen förekommer mycket analys och formulering av text, vilket ställer krav på att du är skicklig på att upprätta rapporter och styrdokument. För att göra detta ser vi att du är flytande i svenska, både tal och skrift. Arbetet kräver även god dator- och systemvana där vi ser att du har goda kunskaper i MS Excel, Powerpoint och Word. Har du dessutom jobbat i MS SharePoint ser vi detta som en fördel.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger majoriteten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter strävar efter att vara i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation och har flera samarbeten med både näringslivet och akademin. Vi vill bli bäst i klassen när det gäller trygga och hållbara lärmiljöer!

Idag ingår totalt cirka 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har haft en stark tillväxt sedan det grundades 2013 och består nu av cirka 95 medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation. Vi är övertygade om att en nöjd och balanserad medarbetare är en framgångsrik medarbetare.

Vi erbjuder våra medarbetare en dynamisk arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och bidra till vår framgångsrika utveckling. Hos oss har du möjlighet att balansera arbetsliv och privatliv genom flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete. Dessutom kan du investera i din hälsa och välbefinnande genom vår hälsoförmån, som ger dig möjlighet att träna till dig ledighet.

Vårt kontor är beläget i nya centrala och moderna lokaler som ger en trivsam och inspirerande arbetsmiljö. Dessa lokaler är utformade för att främja samarbete och kreativitet.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
10 maj
Sista ansökningsdag
2 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71402