Affärsområdeschef

Skolfastigheter rekryterar Affärsområdeschef Projekt

Drivs du av strategiskt och framtidsinriktat arbete? Vill du vara med och bygga samt utveckla lokaler för förskola och skola till nytta för Uppsala kommuns barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar nu en Affärsområdeschef för området Projekt. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Verksamheten har en stor projektportfölj där Skolfastigheter under flera år framöver kommer bygga för omkring 1 mdkr per år.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Som Affärsområdeschef har du som uppdrag att arbeta strategiskt och framtidsinriktat för att på ett affärsmässigt sätt säkerställa leverans av beställningar utifrån den strategiska lokalförsörjningsplanen för Uppsala kommun. Projektportföljen innehåller också större bolagsinterna förvaltar- och underhållsprojekt. För att uppnå bästa resultat behöver du skapa och ge så bra förutsättningarna som möjligt för affärsområdets medarbetare. I rollen förväntas du samarbeta nära såväl interna resurser som externa parter i både kommunkoncernen och i samhället i övrigt. Du ingår i bolagsledningen och rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Övergripande ansvar för bolagets investeringsprojektportfölj
• Övergripande ansvar för att utveckla uppföljning och analys av projekt genom bl a nyckeltal och erfarenhetsåterföring
• Ansvara för ekonomin inom affärsområdet i form av budget/prognos samt utfall
• Avtalsägare och ombud enligt ramverk
• Aktivt arbeta med att vidmakthålla, skapa och utveckla externa relationer
• Säkerställa nära och tvärfunktionella samarbeten med övriga verksamheter och funktioner i bolaget
• Personalansvar inklusive arbetsmiljöansvar för projektchefer
• Processägare för aktuella processer i bolagets ledningssystem
• Objektägare i bolagets IT-förvaltningsmodell

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som Affärsområdeschef Projekt söker vi dig med högskoleutbildning inom fastighet/bygg/teknik eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Vi tror att du har flerårig erfarenhet som ansvarig chef för ny och ombyggnationer, investeringsprojekt från beställarsidan samt har haft övergripande ansvar för en större projektportfölj. Vidare har du erfarenhet av ledningsgruppsarbete (bolagsövergripande, företagsövergripande eller likvärdigt), att leda i förändring och effektivisering samt erfarenhet av framtagande, uppföljning och analys av nyckeltal i projekt. Vi ser även att du har goda kunskaper inom projektledning av byggprojekt och olika entreprenadformer. Om du tidigare arbetat inom politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering och den vi söker är strategisk, relationsskapande och tydlig i sitt ledarskap. Du tänker övergripande med ett brett perspektiv, identifierar och lyfter utvecklingsområden, trivs med att skapa kontakter, underhåller/utvecklar relationer samt har en förmåga att engagera och motivera medarbetare och kollegor. Du har förståelse för det ekonomiska sambandet både på bolags- och koncernnivå.

Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket. Vidare har du god datorvana och vana av att använda komplexa stödsystem. För denna tjänst är det krav på B-körkort.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation. Skolfastigheter bildades 2013 och har nyss genomgått en justering organisatoriskt där den tidigare projektavdelningen har blivit ett eget affärsområde.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
20 september
Sista ansökningsdag
16 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65756