IT-chef

Rekrytering av IT- och digitaliseringschef till Skolfastigheter

SFB-2022-00657

Drivs du av att utveckla IT-ansvarsområden? Tycker du om att leda i förändring? Har du erfarenhet av digitaliseringsarbete på strategisk nivå? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar IT- och digitaliseringschef som vill ta ansvar för, leda arbetet och utveckla verksamheten.
Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Då Skolfastigheter befinner sig på en spännande utvecklingsresa kommer en central uppgift i tjänsten vara att utveckla processer, identifiera behoven samt skapa koncept och lösningar i syfte att upprätta en väl fungerande och strukturerad IT-funktion. Enheten kommer bestå av fem medarbetare som du blir närmsta chef för. Du kommer även ha budgetansvar för din avdelning.

I rollen som IT- och digitaliseringschef har du det övergripande ansvaret för att stödja bolagets utveckling med digitala verktyg utifrån verksamhetens behov. Du ansvarar för att utveckla arbetet inom traditionella IT-ansvarsområden såsom exempelvis IT-support, hårdvara, mjukvara, telefoni. Vidare kommer du arbeta med styrning och förvaltning av IT-portföljen, informationshantering samt se till att verksamheten lever upp till standarden och lagkrav inom området.

Du kommer arbeta nära verksamheten och dess behov. Det kan innebära allt ifrån att säkerställa verksamhetens IT- kompetens, koordinera arbetet med framtagande av digital strategi, prioritering av utvecklingsinitiativ, utveckla processer och rutiner, till att leda större IT- projekt inom ditt verksamhetsområde. Du ansvarar för bolagets IT-säkerhet, inklusive cybersäkerhet samt informationssäkerhet.

Rollen är både taktisk och strategisk och passar dig som är utvecklingsorienterad och van vid att driva förändringar.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som IT- och digitaliseringschef ser vi att du en högskoleutbildning inom IT alternativt motsvarande kunskaper genom annan utbildning/erfarenhet som är relevant för tjänsten. Du har även flera års ledarerfarenhet som chef för en grupp medarbetare.

Vidare har du tidigare erfarenhet av digitaliseringsarbete på strategisk nivå, systemförvaltning och systeminföranden. Du är även van att driva IT-projekt och att arbeta med IT-säkerhetsfrågor. Om du tidigare arbetat med systemförvaltning enligt PM3, har tidigare erfarenhet av informationsförvaltning samt ITIL ser vi det som meriterande.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och för att trivas i rollen ser vi att du är en målmedveten och inlyssnande lagspelare. Du tydliggör målen och bryter ner dem i delmål samt leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå de gemensamma målen. Vi ser att du är nyfiken på det senaste inom området, kommer med idéer och nya angreppsätt med en förmåga att omsätta dem i praktiken.

Du är initiativtagande och kan driva förändringsprocesser från början till slut. Vidare så förblir du motiverad och engagerad och ser utmaningar på vägen som en naturlig del av processen för att nå verksamhetens mål. Som ledare är du kommunikativ och ditt ledarskap präglas av att skapa engagemang, motivation och delaktighet. Vi tror även att du har lätt för att se helheter, samverka inom samt utanför organisationen och tar hänsyn till det större perspektivet i ditt agerande och dina beslut.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
15 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66518