Utvecklingsingenjör

Purefize Technologies rekryterar Utvecklingsingenjör Verifiering & Test

Tycker du att utvecklingen av UV-chip-tekniken är spännande? Drivs du av frihet under ansvar och möjligheten att växa och utvecklas i din roll? Då kan detta vara tjänsten för dig.

PureFize Technologies ökar tempot i sin utveckling och söker nu en Utvecklingsingenjör för vidareutveckling och industrialisering av PureFize Technologies UV-chip.

PureFize är en unik bredbandig UV-teknologi som effektivt tar bort bakterier från ytor, luft, vätskor och livsmedelsprodukter för att säkerställa rätt hygiennivå. Marknadsintresset är stort med ett ökande antal kundprojekt. PureFize Technologies är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär som erbjuder en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa i en dynamisk kultur.

Detta är en direktrekrytering av PureFize Technologies i Uppsala, där vi på Poolia har möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urval sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av PureFize-teamet redan idag.

Om tjänsten

Särskilt fokus i rollen ligger på att vidareutveckla våra metoder och system för validering, verifiering och testning. Hos PureFize får du en tydlig del i framtida utveckling av nästa generations produkter och teknik. PureFize’s teknik arbetar med höga spänningar men mycket låga strömmar, vilket innebär specifika utmaningar både avseende materialval och design. Dessutom ska produkterna tåla kyla, värme, fukt osv., vilket gör att arbetet blir brett och spänner över många discipliner.

Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park, och organisationen består idag av drygt 40 personer. Resor kan förekomma i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som utvecklingsingenjör kommer du att ha ansvar för flera viktiga uppgifter, inklusive:
• Delta i en stor del av utvecklingsprojekten där du ibland genomför särskilda mätningar och analyserar data för att verifiera och validera förbättringar och ytterligare optimera teknik och produktion
• Vidareutveckla effektiva testmetoder för högvolymproduktion baserat på mätningar och elektrisk karaktärisering av PureFize chip
• Översätta din tekniska expertis och erfarenhet från utveckling av ny teknik till storskalig produktionsteknik
• Definiera och utveckla specifikationer samt delta i upphandlingen av tex mätutrustning, instrument och produktionsutrustning
• Aktivt bidra och driva kontinuerligt förbättringsarbete inom utveckling och produktion tillsammans med övriga på PureFize

Vem är du?

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör inom elektronik, teknisk fysik (med inriktning mot elektronik) eller motsvarande. Du kan kanske programmera i t.ex. Python och LabView. Vi ser även att du har några års erfarenhet av industriell utveckling av tillverkningsprocesser och produktionsutveckling av exempelvis MEMS, halvledarteknik, elektronik eller liknande. Arbetet kräver god och bred teknisk kompetens samt en förmåga och vilja att omsätta din spetskompetens i praktisk utveckling med fokus och högt tempo.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad, metodisk och planerande. Du har förmågan att analysera och kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa, föreslå nästa steg i arbetsprocessen och se en fokuserad väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga, och ditt arbete präglas av driv, effektivitet och kvalitet. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Om verksamheten

PureFize Technologies är ett företag med uppdraget att skapa en hälsosammare planet för friskare människor. Vår egenutvecklade teknologi PureFize finns över hela världen för att minska vattenbristen, minska spridningen av infektionssjukdomar och reducera matsvinn.

PureFize är en bredbandig UV-teknik som möjliggör snabb, effektiv och permanent bakteriereduktion. Den kan användas för att rengöra, desinficera eller sanera miljöer för att skydda människors hälsa och förlänga hållbarheten för livsmedelsprodukter. Vår banbrytande chip-teknik röner stort intresse och utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas.

Läs mer på PureFize hemsida http://www.purefize.com

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
13 november
Sista ansökningsdag
10 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69871