Ingenjör

PureFize rekryterar Applikationsingenjör

Vill du delta i arbetet med att förbättra och utveckla framtidens produkter och teknik? Trivs du med att arbeta både hands-on och teoretiskt? Drivs du av tekniskt arbete inom inbyggda system? Då är detta tjänsten för dig!

PureFize Technologies söker en utåtriktad Applikationsingenjör med kompetens inom inbyggda system, som vill vara med och utveckla samt anpassa produkter för integration av PureFize-teknologin i deras kunders produkter.

PureFize är en unik bredbandig UV-teknologi som effektivt tar bort bakterier från ytor, luft, vätskor och livsmedelsprodukter för att säkerställa rätt hygiennivå. Marknadsintresset är stort med ett ökande antal kundprojekt. PureFize Technologies är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur.

Detta är en direkt rekrytering av PureFize i Uppsala, där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Ta chansen att bli PureFizes nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Rollen som applikationsingenjör innebär att utveckla produkter och tillämpningar samt att säkerställa in-design och integration av PureFize teknologi för UV-rening i deras kunders produkter. I detta ingår att ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov.

Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete inom inbyggda system med överväganden av bl.a. mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation och elektronikstyrning. Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja PureFize kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av PureFize unika UV-chip och relaterad elektronik.

I rollen som applikationsingenjör kommer du att arbeta både praktiskt (”hands-on”) och teoretiskt. Du analyserar resultat och föreslår nästa steg i utveckling och förfining.

Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park och PureFize organisation består idag av ca 40 personer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som applikationsingenjör kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta:

• Driva och stödja in-design av PureFize produkter för UV-rening i deras kunders system och produkter. Detta innefattar ett brett tekniskt arbete som spänner från optiska beräkningar av UV-intensitet och överväganden av mekaniska randvillkor till energiförsörjning, kommunikation och elektronikstyrning.

• Utveckla och anpassa produkter för integration av PureFize-teknologin

• Skapa förståelse för kundernas behov, krav och interna processer

• Analys av eventuella felutfall tillsammans med kunderna

• Bygga relationer med kunder och andra samarbetspartners samt delta i marknadsintroduktionen av ny teknik för UV-rening

• Aktivt bidra till och driva kontinuerligt förbättringsarbete tillsammans med övriga på PureFize Technologies

Vem är du?

Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande arbetsgivaren finner likvärdigt, med inriktning mot inbyggda system, elektronik eller teknisk fysik. Vi ser gärna att du har erfarenhet från industriell utveckling, produktutveckling och arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är kreativ, analytisk och drivande. Vidare så har du förslag på nästa steg i arbetsprocessen, en positiv grundinställning och ser möjligheter att nå givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av engagemang, effektivitet och kvalitet.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med PureFize kunder, liksom tätt samarbete med andra delar av organisation och partners, varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Om verksamheten

PureFize Technologies är ett företag med uppdraget att skapa en hälsosammare planet för friskare människor. Vår egenutvecklade teknologi PureFize finns över hela världen för att minska vattenbristen, minska spridningen av infektionssjukdomar och reducera matsvinn.

PureFize är en bredbandig UV-teknik som möjliggör snabb, effektiv och permanent bakteriereduktion. Den kan användas för att rengöra, desinficera eller sanera miljöer för att skydda människors hälsa och förlänga hållbarheten för livsmedelsprodukter. Vår banbrytande chip-teknik röner stort intresse och utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas.

Läs mer på PureFize hemsida http://www.purefize.com

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
12 maj
Sista ansökningsdag
9 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68617