Utvecklingsingenjör

LightLab söker en teknisk Applikationsingenjör

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor.

Vår banbrytande chipteknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas där arbetet spänner över ett stort antal discipliner.

Det här är en helt ny funktion och tjänst för LightLab och de ser tjänsten som en nyckelroll i deras fortsatta utveckling. Det innebär att du kommer vara en del av, men också navet i, uppbyggnaden av denna funktion.

Om du tycker tjänsten låter intressant och är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling.
Då är du rätt person för tjänsten.

Om tjänsten

Som applikationsingenjör på LightLab stödjer och driver du in-design av LightLabs produkter i våra kunders system och produkter för att integrera våra UV-ljuskällor för desinfektion med tillhörande drivelektronik snabbt och effektivt. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som har olika bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.

Du skall stödja och driva integrationen av våra produkter i våra kunders utvecklingsprojekt, skapa förståelse för kundens behov och krav och samtidigt kunna LightLabs produkter och system väl. Detta medför ett brett tekniskt arbete som spänner från exempelvis optiska beräkningar av UV-intensitet och överväganden av mekaniska randvillkor (utrymme och placering) till energiförsörjning av UV-chip (m.m.).

Du behöver också skapa dig förståelse för varje kunds interna processer för att kunna stödja och hitta det snabbaste lösningarna vad gäller integration, testning och lansering av sina produkter med LightLab UV-chip.

Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är lokaliserad till Uppsala och organisatoriskt kommer du att tillhöra vår växande försäljningsorganisation.

Vem är du?

Du är civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med Comsol och Solid Works eller liknande.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation och lyhördhet.

Du har också förslag kring nästa steg i arbetsprocessen och ser en väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar. För att få mer information om bolaget gå in på http://www.lightlab.se.

I denna rekrytering samarbetar LightLab med Poolia vid frågor om tjänsten var snäll att kontakta Rekryterings konsult Peter frost Mob: 072-0742010 Mail: peter.frost@poolia.se

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
29 april
Sista ansökningsdag
31 maj
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56845

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.