Utvecklingsingenjör

LightLab rekryterar Utvecklingsingenjör

Vill du arbeta med utvecklingen av banbrytande chip-teknik? Drivs du av att lösa problem med hjälp av din expertis? Tycker du om att arbeta både praktiskt och teoretiskt? Då kan detta vara tjänsten för dig!

LightLab växer och rekryterar ytterligare en utvecklingsingenjör med bakgrund inom kemi/kemiteknik för vidareutveckling och industrialisering av LightLabs UV-chip.

LightLab är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur. Hos LightLab får du genom din expertis lösa problem och aktivt delta i arbetet med att förbättra och utveckla verksamheten. Intresset för LightLabs teknologi för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och har därav en stor kundtillströmning.

Detta är en direkt rekrytering av LightLab där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli LightLabs nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Fokus i rollen är att, i nära samarbete med produktionsutveckling och produktionstekniker, vidareutveckla och industrialisera LightLabs tillverkningsprocess. Du har också en tydlig del i framtida utveckling av nästa generations produkter och teknik.

Tjänsten avser specifikt att förstärka vidareutvecklingen och industrialiseringen av den delkomponent som kallas anod. Anoden är en nyckelkomponent i LightLabs teknik. Det är anoden som konverterar elektronenergi till UV-ljus. Anoden görs genom att man belägger ett UV-transparent glas med ett tunt skikt av ett speciellt material. Materialet beläggs sedan i sin tur med ett mycket tunt metalliskt skikt.

Arbetet kräver god och bred teknisk kompetens och en förmåga och vilja att omsätta spets-kompetens i praktisk utveckling med stort fokus och högt tempo.

Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park och LightLabs organisation består idag av dryga 40 personer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

LightLab arbetar i ett väl sammansvetsat team – i teamets täta samarbete är det väsentligt att alla får och har kunskap samt kännedom om hela bilden så att man tydligt kan förstå exempelvis möjligheter men också randvillkor och begränsningar.

Du kommer att arbeta både praktiskt (”hands-on”) och teoretiskt. Du analyserar resultat och föreslår nästa steg i utveckling och förfining. Arbetet kommer att inrikta sig både mot grundläggande teknikutveckling och ytterligare stabilisering av existerande processer som är ämnade för tillverkning av mycket stora produktionsvolymer. Du kommer som en del i ditt arbete också att blicka framåt, det vill säga explorativa projekt som riktar sig mot nästa generations produkter.

I rollen som utvecklingsingenjör kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta:

• Att du definierar och genomför försök och analyserar resultat ifrån dessa för att kontinuerligt uppnå bättre produktprestanda, produktkvalitet och producerbarhet.

• Du tar en tydlig roll i att definitionen nästa generations tekniker, mot olika tidshorisonter.

• Att omsätta din kompetens och erfarenhet från utveckling av ny teknik mot stabil, storskalig produktionsteknik i avseende anoder för LightLabs UVC chip.

• Att föreslå, definiera, utveckla specifikationer och delta i upphandling av produktionsutrustning.

Vem är du?

Vi ser att du som söker är civilingenjör inom kemi, kemiteknik, materialteknik eller motsvarande. Din inriktning och erfarenhet är sannolikt inom områdena tunna beläggningar (”coatings”) och polymerkemi med avseende på tunna skikt. Vidare har du viss kunskap inom ytkemi och erfarenhet av organiska bindemedel (binders) samt oorganiska pigment.

Du har några års erfarenhet av produkt- eller processutveckling i en industriell miljö där du arbetat både inom ren utveckling och industrialisering. Vi ser även att du har kunskap om olika beläggningsmetoder för tunna skikt av pigmenterade polymerer, t.ex. screentryckning eller spin-coating.

I denna process kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen har du förmågan att analysera och kommunicera resultat samt lyssna och diskutera kring dessa. Du drivs av att hitta nästa steg i arbetsprocesser och kan se en fokuserad väg framåt mot givna mål. Vidare är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer.
Vi ser även att du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av driv, effektivitet och kvalité. Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket kräver goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Om verksamheten

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas.

Läs mer på Lightlabs hemsida http://www.lightlab.com och produktsidan http://www.purefize.com

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
4 november
Sista ansökningsdag
28 november
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66401