Konsult

Greensway rekryterar Skoglig Naturmiljökonsult

Är du intresserad av att arbeta med att bevara och utveckla Sveriges natur och miljö? Gillar du att arbeta utomhus och vill bidra till att hitta rätt miljöåtgärder? Då kan rollen som Skoglig Naturmiljökonsult på Greensway vara det du söker.

Greensway behöver nu anställa en skoglig naturmiljökonsult då efterfrågan på företagets tjänster ökar. Greensway är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur.

Detta är en direkt rekrytering av Greensway i Uppsala, där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ta chansen att bli Greensway nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Som skoglig naturmiljökonsult hos Greensway kommer du att spela en viktig roll i arbetet med att utveckla ett ekologiskt hållbart skogsbruk. Du kommer att vara en del av ett team av erfarna och passionerade medarbetare som arbetar med inventeringar, förstudier och underlag för olika tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar kopplade till bland annat skogsbruk, stadsutveckling och infrastruktur.

Som en del av en ledande aktör inom skogligt miljöarbete kommer du i denna roll att kunna utveckla dina färdigheter och bidra till en hållbar framtid. När du börjar din anställning kommer du att tilldelas en mentor och få stöd från erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång på ett effektivt sätt. Du kan förvänta dig en grundlig handledning och stöd för att säkerställa din framgång inom organisationen.

Tjänsten är baserad på Greensway i Uppsala, men innebär också arbete ute i fält i stora delar av landet, vilket kräver att du har möjlighet att resa i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I denna roll kommer du att ha varierande uppgifter, med fokus på skogliga miljöfrågor och ansvar för naturvärdesbedömning, metodutveckling och kvalitetssäkring av olika naturhänsyn. Du kommer att stötta både offentliga och privata organisationer.

Om du har ett intresse för utbildning och pedagogik kan du även få en viktig roll i att utveckla och leda SYN-utbildningar inom skoglig naturhänsyn, vilket är en viktig del av kompetensutvecklingen för skogsbolag, köpsågverk och skogsägarföreningar.

Om du har ett tekniskt intresse kommer du få möjlighet att hjälpa till med Greensways NVB-app och andra tekniska lösningar som företaget tar fram. NVB-appen är utformad för att underlätta tidseffektiva och högkvalitativa naturvärdesbedömningar på ett enkelt och användarvänligt sätt. Vi uppmuntrar dig att delta i utvecklingen och förbättringsarbetet av NVB-appen och bidra till dess fortsatta framgång.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som skoglig naturmiljökonsult söker vi dig som är utbildad jägmästare, biolog med skoglig inriktning eller annan utbildning som vi bedömer som motsvarande. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av naturvård och skogsskötsel. Du kanske också har erfarenhet av naturvärdesbedömning i skog och tidigare arbetat med tillståndsärenden. Vidare så har du god förmåga att identifiera signalarter i fält. Har du en fördjupad kunskap om någon artgrupp är det meriterande.

Det är meriterande om du har teknisk förståelse, kunskap om geografiska informationssystem och ett intresse för att arbeta med NVB-appen. Dessutom är pedagogisk erfarenhet meriterande.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och söker en skicklig kommunikatör och samverkare med fokus på kvalitetstänk och kundfokus. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift på både svenska och engelska. Som en problemlösare har du ett stort eget driv och som en viktig del av Greensway-teamet är det viktigt att du både är en lagspelare och har förmågan att ta egna beslut samt se både helheten och detaljerna. Noggrannhet är en självklarhet för oss och en viktig del i vårt arbete med att leverera högkvalitativa tjänster till våra kunder.

För denna tjänst är det krav på B-körkort.

Om verksamheten

Välkommen till Greensway – Because ecology matters! Vi är stolta över den starka utvecklingen av vårt företag och består idag av ett team på 15 engagerade specialister inom ekologi och åtgärder för biologisk mångfald.

Vi utför inventeringar, analyser, förstudier och tillståndsärenden kopplade till stadsutveckling och infrastruktur, och är även en av de ledande aktörerna inom skogligt miljöarbete. Genom åren har vår utredningsverksamhet vuxit sig stark och vi har utvecklat ledande kompetens och metodik.

Vi tror på att kvalificerade effektutvärderingar är nyckeln till att utveckla och förbättra arbetet med naturresurser och miljö, både hos myndigheter och privata företag.

Vår vision innefattar bland annat att vi strävar efter att skapa en kreativ och inspirerande arbetsmiljö där ekologisk forskning, spetskompetens inom artkännedom, empirisk erfarenhet och tekniska lösningar tillsammans bygger ett starkt och stabilt varumärke.

Du kan läsa mera på https://greensway.se/

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
22 maj
Sista ansökningsdag
18 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68622