Biolog

Greensway rekryterar Ekologikonsult

Är du en person som brinner för att bevara och utveckla vår natur? Vill du vara med och bidra till att hitta rätt miljöåtgärder? Trivs du som bäst när du får arbeta i skog och mark? Då är detta tjänsten för dig.

Greensway växer och rekryterar en ekologikonsult som vill bli en del av en erfaren och engagerad grupp som arbetar för en hållbar framtid.

Greensway är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur.

Detta är en direkt rekrytering av Greensway i Uppsala, där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ta chansen att bli Greensway nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Som ekologikonsult hos Greensway kommer du att spela en viktig roll i arbetet med att utveckla svensk naturvård. Du kommer att vara en del av ett team av erfarna och passionerade medarbetare som arbetar med inventeringar, förstudier och underlag för olika tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar kopplade till bland annat stadsutveckling och infrastruktur.

I denna roll kommer du att vara en del av en ledande aktör inom evidensbaserad naturvård, där du kommer att ha möjlighet att utveckla dina färdigheter och bidra till en hållbar framtid. När du börjar din anställning kommer du att tilldelas en mentor och få stöd från erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång på ett effektivt sätt. Du kan förvänta dig en grundlig handledning och stöd för att säkerställa din framgång inom organisationen.

Tjänsten är placerad hos Greensway i Uppsala men du kommer arbeta mycket ute i fält i stora delar av landet. Därför behöver du ha möjlighet att resa i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som ekologikonsult är en stor del av dina arbetsuppgifter att göra kontors och fältbaserade naturvärdesbedömningar och ekologiska utredningar. En viktig del är att genomföra fältstudier för att kartlägga olika naturmiljöer och deras växt- och djurliv. Oftast utgår dessa inventeringar från SIS-standarden för naturvärdesinventeringar. Att genomföra analyser och utredningar för att bedöma vilket värde miljön har, om den är skyddsvärd och vilka hot den utsätts för ingår också.

Vidare kommer du vara involverad i att skriva rapporter och utredningar, där du sammanställer och presenterar resultaten av inventeringarna. Det kan handla om att förbereda tillståndsansökningar för exploatering av mark eller att utvärdera effekterna av olika miljöåtgärder.

En annan viktig del av rollen är att samarbeta med olika aktörer som kommuner, myndigheter och privata företag för att utveckla planer och strategier för att bevara och skydda naturmiljöer. Det kan även inkludera att ge rådgivning till Greensways kunder och andra intressenter kring naturvård och miljöfrågor.

Vem är du?

För rollen som ekologikonsult ser vi att du har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom biologi, ekologi eller annan inriktning som vi bedömer som motsvarande. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av naturvärdesbedömningar och är bred i din art- och naturmiljökunskap. Om du tidigare arbetat med naturvärdesinventeringar enligt svensk standard och/eller gjort uppföljningar av naturmiljöer eller artinventering efter myndigheters standard ser vi det som väldigt meriterande. Det är också ett stort plus om du har någon typ av erfarenhet av ledarskap eller uppdragsansvar, specialistkunskaper inom någon artgrupp eller har erfarenhet av MKB:er, artskyddsfrågor samt ekologiska förstudier kopplade till infrastruktur eller detaljplaner.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är en skicklig kommunikatör och samverkare. Du har lätt för att uttrycka dig, både i tal och i skrift på både svenska och engelska. Vi söker dig som brinner för att arbeta med naturvårdsfrågor. Du är en problemlösare som trivs med att ta tag i saker och har ett stort eget driv. Som en del av Greensways team är det viktigt att du är en lagspelare som kan ta egna beslut och har förmågan att se både helheten och detaljerna. Vi lägger stor vikt vid noggrannhet och ser det som en självklarhet att du har den egenskapen.

För denna tjänst är det krav på B-körkort.

Om verksamheten

Välkommen till Greensway – Because ecology matters! Vi är stolta över den starka utvecklingen av vårt företag och består idag av ett team på 15 engagerade specialister inom ekologi och åtgärder för biologisk mångfald.

Vi utför inventeringar, analyser, förstudier och tillståndsärenden kopplade till stadsutveckling och infrastruktur, och är även en av de ledande aktörerna inom skogligt miljöarbete. Genom åren har vår utredningsverksamhet vuxit sig stark och vi har utvecklat ledande kompetens och metodik.

Vi tror på att kvalificerade effektutvärderingar är nyckeln till att utveckla och förbättra arbetet med naturresurser och miljö, både hos myndigheter och privata företag.

Vår vision innefattar bland annat att vi strävar efter att skapa en kreativ och inspirerande arbetsmiljö där ekologisk forskning, spetskompetens inom artkännedom, empirisk erfarenhet och tekniska lösningar tillsammans bygger ett starkt och stabilt varumärke.

Du kan läsa mera på https://greensway.se/

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
22 maj
Sista ansökningsdag
18 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68621