Projektkoordinator

Eventkoordinator till Forumtorget

Letar du efter en möjlighet att vara med och utveckla Uppsalas viktigaste mötesplats?

Nu växer Centrum för AMP och söker en Eventkoordinator till Forumtorget i Uppsala. Det är en unik möjlighet att få vara med och inspirera samt utveckla en levande och attraktiv mötesplats mitt i staden.

Centrum för AMP är en ideell förening som arbetar med platsutveckling i hela Sverige. Föreningen bedrivs av flera svenska branschorganisationer och fastighetsägare i ett långsiktigt samarbete.
Centrum för AMP bedriver sedan februari 2021 platsutveckling vid Forumtorget, i samarbete med Uppsala kommun och fastighetsägare vid torget.

Vi på Poolia har fått möjlighet att driva denna rekryteringsprocess av en Eventkoordinator som anställs direkt av Centrum för AMP.

Om tjänsten

Verksamheten vid Forumtorget handlar om att aktivera det offentliga rummet för att skapa en välkomnande offentlig miljö, där människor tycker om att vistas och känner gemenskap och trygghet.

Verksamheten leds av en verksamhetsledare. Som Eventkoordinator blir du verksamhetsledarens högra hand, vilket innefattar att arbeta med praktiska arbetsuppgifter på torget samt att utveckla verksamheten. Kontor finns i nära anslutning till platsen, men själva verksamheten bedrivs utomhus året runt. Arbetstiderna omfattar i viss mån kvälls- och helgarbete, enligt schemaläggning som du själv kan vara med och påverka i samband med planeringen av verksamheten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Arbetet som Eventkoordinator för Forumtorget kan innefatta följande arbetsuppgifter:

• Projektledning av aktiviteter och evenemang (att planera aktiviteter utifrån definierade syften och mål, att ta kontakt med organisationer/föreningar/artister, att etablera långsiktiga samarbeten, samt ansvara för drift och genomförande av aktiviteterna på Forumtorget).
• Arbete med den fysiska miljön, vilket bland annat innefattar att bära ut möbler, kuddar och spel samt att hänga upp säsongsdekorationer, rigga scenen, vattna blommor, skotta isbanan, göra inköp, servera kaffe och bullar, utföra enklare reparationer och se till att det är rent och snyggt.
• Anordnande av egna enklare aktiviteter på torget (utan inblandning av andra organisationer/föreningar).
• Invånardialog, uppföljning och dokumentation av verksamheten och enskilda aktiviteter, med hjälp av observationer och intervjuer enligt utarbetad uppföljningsmodell.
• Kommunikation om verksamheten på hemsida och sociala medier samt på torget (så som exempelvis nyhetsmeddelanden och uppdatering av skyltar till torget).

Vem är du?

Vi söker dig som:

• Har några års relevant arbetslivserfarenhet
• Har ett stort intresse för social hållbarhet
• Är positiv, flexibel och klarar av ett högt arbetstempo
• Är händig och praktiskt lagd
• Är social och har lätt för att ta kontakt med nya människor
• Tycker om att vara utomhus i alla väder
• Trivs med att arbeta både självständigt och i team
• Är noggrann och strukturerad och van att ta egna initiativ

Härutöver är det meriterande med intressen, erfarenheter och kontakter inom exempelvis sport, musik, hantverk, litteratur, arbete med barn, eller annat som kan bidra med kunskap till utvecklingen av verksamheten.

Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket. Andra språk utöver svenska är meriterande.

Om verksamheten

Centrum för AMP är en ideell förening som arbetar med platsutveckling i hela Sverige. Föreningen bedrivs av flera svenska branschorganisationer och fastighetsägare i ett långsiktigt samarbete.

För mer information om organisationen och dess medlemmar, gå in på http://www.centrumforamp.se.
Utvecklingen bygger på AMP-modellen (Affärs- och Medborgarplats), som har utarbetats av Trygghetskommissionen. Modellen bygger på internationella erfarenheter av framgångsrika samarbeten mellan samhälle och näringsliv, bland annat i New York, USA.
Det finns omfattande vetenskapliga belägg för att rätt typ av platsutveckling inte bara bidrar till mer attraktiva platser, utan även ökat välbefinnande för invånarna, minskad kriminalitet och ökad trygghet med mera.

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
2 februari
Sista ansökningsdag
19 februari
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
67122