Bildredaktör/fotograf med intresse för biologi till SLU Artdatabanken i Uppsala

Vi söker nu en bildredaktör/fotograf för ett längre uppdrag till SLU Artdatabanken i Uppsala, som är en centrumbildning inom SLU. Uppdraget som är ett vikariat beräknas starta 1:a september och kommer att pågå under cirka 1 år, med eventuella möjligheter till ytterligare förlängning. SLU Artdatabanken är ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper. De bidrar till en hållbar förvaltning av naturresurser genom att samla in, analysera och tillgängliggöra data samt beskriva och presentera fakta om biologisk mångfald. SLU Artdatabanken samverkar nationellt och internationellt med naturvårdsnyttan i fokus.

Om tjänsten

SLU Artdatabanken tar fram text och bild bland annat till deras webbapplikation Artfakta samt till bokverket Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna. Bilderna produceras internt och externt, i samarbete med artexperter och redaktörer. Du kommer arbeta i en grupp som idag består av fyra fotografer/illustratörer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som bildredaktör/fotograf kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta
• Bidra med egna fotografier
• Verka för att SLU Artdatabankens bilder produceras effektivt samt uppfyller funktionella, pedagogiska och tekniska krav
• Hantera upphovsrättsliga frågor
• Fungera som objektspecialist för vårt digitala arbets- och lagringsverktyg för bilder
• Verka för att producerade bilder hanteras på ett sätt som effektiviserar och förenklar publicering digitalt och i bokform
• Bidra i arbetet med riktlinjer kring bild

Vem är du?

Vi ser att du som söker har minst 2 års erfarenhet av arbete som fotograf, inklusive stackfotografering och efterbehandling samt arbete med digital teknik. Du har god förmåga till pedagogisk framställan, datorvana och specialistkunskaper i de mjukvaror som krävs för att utföra arbetsuppgifterna. Kunskaper i Photoshop är ett krav liksom god kännedom om de tekniska förutsättningarna för publicering i digital och tryckt form. Vidare ser vi att du har grundläggande kunskap i upphovsrättsfrågor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att göra egna illustrationer samt arbete med Illustrator, InDesign, Corel Painter, Z-brush (eller motsvarande 3D-modelleringsprogram). Det är meriterande om du har kunskap om och intresse av metodutveckling avseende bildframställning samt kunskap inom trycktekniska frågor. Vidare är det meriterande om du har utbildning inom bild eller biologi samt förståelse för arter och systematik. Vi ser också att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi kommer i denna rekrytering be om 3-10 arbetsprover av ditt fotografiska arbete vid en första intervju.

Om verksamheten

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

Vill du veta mer om SLU Artdatabanken och deras arbete? Läs mer på https://www.artdatabanken.se/, https://artfakta.se/artbestamning och på https://www.nationalnyckeln.se/

Ansök nu
Stad
Uppsala
Publicerad
27 juli
Sista ansökningsdag
9 augusti
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
57226

Helena Eriksson

Isabelle Bergman

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.