Verksamhetschef

Verksamhetschef med passion för ledarskap & utveckling

Drömmer du om att kombinera din skicklighet inom ledarskap och verksamhetsutveckling med en roll där du verkligen kan göra skillnad? Vill du vara en central person i en växande förening med 800 medlemmar där gemenskap och utveckling står i fokus? Då är det här jobbet för dig!

Om tjänsten

Vi är en dynamisk ryttarförening i norra Sverige med stor betydelse för hästverksamheten i regionen. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, utbildningar och tävlingar och strävar efter att skapa en inkluderande och positiv atmosfär för våra medlemmar under visionen “Framgång för alla!”.

Nu söker vi en verksamhetschef som kan hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling. Du kommer jobba i en unik arbetsmiljö, omgiven av natur och djur i en inspirerande verksamhet som verkar för goda krafter i samhället. Du erbjuds utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt stora utvecklingsmöjligheter där din insats kan göra skillnad på riktigt!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som vår verksamhetschef kommer du att spela en nyckelroll i att forma föreningens framtid. Tillsammans med vår ridskolechef kommer du att driva utvecklingen av både ridskolan och föreningen som helhet. Du är underställd styrelsen som verkar på uppdrag av medlemmarna i enlighet med föreningens stadgar.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av:
• Föreningsutveckling där du ansvarar för att förverkliga visioner och mål som tar vår förening till nästa nivå.
• Sätta, följa upp och löpande utvärdera mål för att säkerställa att vi når våra uppsatta ambitioner.
• Budgetarbete där du hanterar föreningens ekonomi med precision och tydlig planering. Du ser över och förhandlar kring våra avtal och samarbeten med externa aktörer.
• Du kommer arbeta med utvecklingssatsningar genom att identifiera och föreslå spännande projekt som tar vår verksamhet framåt
• Du har personalansvar och leder, utvecklar och inspirerar vårt fantastiska team!

Vem är du?

Vi ser att du har
• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom ledarskap, ekonomi eller liknande
• Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet, gärna inom ideell sektor eller föreningsliv
• Gedigna kunskaper i ekonomisk planering, förhandling och budgetarbete. Meriterande om du har erfarenhet av upphandlingsprocesser.
• Erfarenhet av personalansvar och förmåga att leda och motivera medarbetare
• Stark kommunikativ förmåga och vana att arbeta med olika intressenter
• Erfarenhet av strategiskt arbete och utvecklingsprojekt
• Har du hästkunskap är det ett plus men inte ett måste

Som person är du engagerad och drivande med förmåga att motivera andra och skapa en stark teamkänsla. Du kommunicerar klart och tydligt, säkerställer att alla är med på tåget och följer upp för att nå resultat.
Du är strukturerad och organiserad med förmåga att prioritera och fatta beslut under tidspress. Du gör kloka avvägningar och tar välgrundade beslut. Du har en skarp blick för ekonomiska aspekter och vet hur man skapar värde för föreningen. Du är flexibel och anpassningsbar med förmåga att hantera förändringar. Du har god samarbetsförmåga och är en fena på att skapa och bibehålla goda relationer med såväl medarbetare, föreningsmedlemmar som samarbetspartners.
Du har B-körkort.

Om verksamheten

Umeå Ryttarförening har cirka 800 medlemmar och ridskoleverksamhet med 550 elever/vecka i alla åldrar. Föreningen vilar på tre ben – ridskola, medlemuppstallning och tävling. Vår värdegrund bygger på god hästhållning och gott kamratskap. Umeå Ryttarförening bedriver sin verksamhet på Hippologum, 5 km utanför Umeå, som är en av Sveriges största anläggningar för ridsport. I Umeå Ryttarförening har vi 14 anställda. Vi har två ridhus, fyra ridbanor utomhus och gott om fina rid- och körvägar i direkt anslutning till anläggningen. På Hippologum finns det fler än 110 fast uppstallade hästar varav föreningen äger 45 av dessa. Verksamheten innefattar bland annat ridskola, tävlingsverksamhet och privat uppstallning. Umeå Ryttarförening och Hippologum är en uppskattad tävlingsplats med 13 större tävlingar årligen, från lokala och regionala till stora evenemang på högsta nationella nivå. Vi har 90 licensierade tävlingsekipage fördelade bland juniorer, unga ryttare och seniorer.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
28 juni
Sista ansökningsdag
11 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71751