Systemarkitekt

Systemarkitekt

Tieto, i samarbete med Poolia, söker nu systemarkitekt/utvecklare. Du kommer ingå i ett rutinerat team som arbetar med agila utvecklingsmetoder för att forma lösningar som våra kunder använder i sitt dagliga jobb runt jordens alla hörn. Teamet utvecklas ständigt med kontinuerlig utveckling av det dagliga arbetet och vi har höga ambitioner för det jobb vi gör både i funktion samt kvalitet.

Om tjänsten

Som arkitekt samarbetar du med produktägare, andra arkitekter och ingenjörer för att utveckla och behålla en globalt använd företagsspecifik CI / CD-lösning för våra kunder. CI / CD-lösningen består av ett antal olika öppen källkodslösningar (ex. Jenkins, Nexus, RabbitMQ och MongoDB). Typiska arkitektuppgifter innefattar kravanalys, systemstudier samt styra och leda utvecklingsverksamheten.
Utforma programvaruarkitektur, verifiera samarbetet mellan komponenter och processer för programarkitektur. Identifiera återanvändbara element. Organisera och leda utvecklingsarbetet. Vägledning och riktning på projektnivå. Hantera strategier för riskidentifiering och riskreducering i samband med den arkitektur som föreslås. Se till att rätt modellering görs för att veta att kvaliteter som prestanda ska uppfyllas. Prioritera, organisera och fatta beslut relaterade till eget arbete. Sub-system ansvar kan inkluderas.

Vem är du?

Minst 5 års erfarenhet av SW Design / SW Arkitektur. Erfarenhet av programmering är meriterande.

Ledaregenskaper för att kunna guida interna och externa team.

God kommunikationsförmåga och social kompetens då du kommer att ha daglig kontakt med kunder, produktägare och andra designteam.

Erfarenhet av SW R&D miljö, processer och flöden. Continuous integration och Continuous Delivery är meriterande.

Erfarenhet av agila arbetssätt eller erfarenhet av DevOps-miljö

Flytande engelska i tal och skrift.

Om företaget

Tietos mål är att vara kundernas förstahandsval för affärsförnyelse och det ledande mjukvaru- och tjänsteföretaget i Norden.

I en snabbt föränderlig värld kan varje bit av information användas för att skapa nytt värde. Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Vi har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder vår mjukvara och våra tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor, hjälper kunder att förnya sin affär genom att fånga möjligheterna med modernisering, digitalisering och innovation och som skapar nya möjligheter baserat på öppenhet, innovationssamarbeten och ekosystem.

Tieto utgår från ett starkt nordiskt arv och kombinerar global förmåga med lokal närvaro. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland, och bolaget sysselsätter omkring 14 000 experter i cirka 20 länder. Tietos omsättning är cirka 1,5 miljarder euro.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
7 mars
Sista ansökningsdag
30 mars
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
52945

Helena Forsberg

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.