Systemspecialist

Specialist med focus på Nutanix sökes!!!

Trivs du att jobba i Team? Vill du vara med och bygga Sverige med IT? Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från Ateas eget datacenter, som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder och/eller kundägd datacenter. Närheten till vår kund är viktigt då vi tillhandahåller tjänster i kundägd datacenter. I arbetet kan det även förekomma beredskap.

Man kommer jobba mot kunder och ansvara för delar eller hela deras IT miljö. Support mot tekniska frågor, installation och övervakande av drift ingår. Atea tror på att det alltid ska vara nära till beslut, ledarskapet ska bedrivas i ett coachande perspektiv och de prioriterar medarbetarnas utveckling och hälsa.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer i huvudsak arbeta med leverans- och driftförvaltning mot kunden genom att genomföra felsökningar, installationer, uppgraderingar, övervakning och förbättringar. Att vägleda och bidra till kunders utveckling inom IT är en naturlig del i tjänsten. Samarbete sker genom en rad olika tjänsteleveransfunktioner. Man jobbar utifrån operation aktiviteter baserat på ITIL best practice.

Vem är du?

Dina personliga egenskaper är avgörande för om du ska lyckas på Atea. Det är viktigt att du alltid sätter kunden i fokus, jobbar lösningsorienterat och kan leverera efter tidsplan. Minst lika viktigt är det att kunna ha roligt på jobbet.

För att nå tidsplan strukturerar du ditt arbete och kan prioritera. En hög flexibilitet är viktigt då förutsättningarna ständigt förändras och du trivs i utmaningar och utvecklande miljöer.

Vi vill gärna att du har några års erfarenhet av arbete i datacenter; operations eller/och monitoring. Bör ha erfarenhet inom metodisk felsökning och felavhjälpning av server, nätverk, datorer och kringutrustning.

Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper inom:
Nutanix, VMWare, AHV, vCenter och Prism
Dell EMC och HPE
Veeam

Meriterande är erfarenheter av:
NetApp, HyperV och Netbackup
databaser t.ex. oracle, postgres, mongodb och mysql
programmering t.ex. python, ansible och bash

Även aktuella certifieringar gällande Dell/EMC produkter tex Isilon, Unity eller hyperkonvergerande lösningar från HPE/Cisco är ett plus

Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift samt har B-körkort

Urval sker löpnande så skicka in din ansökan idag!

Om verksamheten

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. De finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
20 november
Sista ansökningsdag
20 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
58013

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.