Konstruktör

Senior maskinkonstruktör till Ålö AB

År 2050 skall världens jordbruk föda närmare 10 miljarder människor, motsvarande en dubblerad matproduktion mot idag – en utmaning som enligt bl.a. FN kräver effektivare jordbruk och tekniska innovationer för att lyckas. Som ett ledande jordbrukstekniskt företag med produktutvecklingen placerad i Umeå har Ålö en viktig roll i detta och öppnar samtidigt upp för intressanta samarbeten internationellt genom koncernen JOST.
Nu har du chansen att bli en del av vårt team och bidra till framtidens jordbruk samt ett hållbart samhälle– sök tjänsten som Senior Maskinkonstruktör!

Om tjänsten

Som Senior Maskiningenjör blir du en viktig del i Ålös utveckling av framtida produkter som t.ex. frontlastare och grävaggregat. Arbetet är allsidigt och den seniora rollen erbjuder stor handlingsfrihet och fokus på innovation. I teamet arbetar vi både med framtida koncept och löpande utvecklingsprojekt inom både mekanik och hydraulik. För att uppnå så bra och effektiva resultat som möjligt samarbetar vi nära, både inom R&D och med övriga organisationen. För att lyckas i rollen ser vi att det är viktigt att du har ett eget driv, tar initiativ, har en analytisk förmåga och brinner för att lösa tekniska utmaningar.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Tillsammans med kollegor generera innovativa koncept för framtida produkter.
• Konstruktion av maskintekniska produkter mha erforderliga beräkningar, simulering (ex. FEM) och prioriterade ritningar.
• Initiera och analysera tester i labb samt verklig miljö av t.ex. prototyper och koncept.
• Utreda samt ge förslag till kravspecifikation i syfte att nå egenskaps och produktkostnadsmål.
• Vidareutveckling, underhåll av befintliga produkter samt utredning av prioriterade kvalitetsärenden.
• Planera och strukturera ditt arbete i projekt och linje.
• Delta i projektmöten och workshops med kollegor och externa partners.

Vem är du?

Du har:
• Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande.
• Minst 5 års erfarenhet av maskinteknisk produktutveckling inom svetsade konstruktioner eller annat relevant område.
• Bred teknisk allmänbildning med intresse för innovation och maskinkomponenter.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Meriterande:
• Erfarenhet av gjut och smidesgods.
• Erfarenhet av och bekväm i tekniska leverantörskontakter.
• DFM/DFA samt fixturkonstruktion.

Som person är du positiv, självständig, strukturerad och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du tycker om problemlösning, är nyfiken på ny teknik och nya metoder samt tar ett helhetsansvar för att nå gemensamt uppsatta mål. Du har också god förmåga att kommunicera internt samt mot externa partners.

Ålö strävar efter mångfald och ser gärna både kvinnliga och manliga sökanden.

Om verksamheten

Ålö utvecklar och tillverkar system för materialhantering med fokus på jordbruk. Våra frontlastare, grävaggregat, styrsystem, digitala tjänster samt redskap håller högsta kvalitet och bygger på ledande teknik. Vi drivs av att skapa innovativa lösningar och produkter som ger våra kunder högre effektivitet och hållbara resultat. Ålö är världsledande inom sin bransch, med verksamhet i 11 olika länder och ca. 650 medarbetare globalt.
Hos oss får du möjligheten att utvecklas i ett internationellt bolag med huvudkontoret i Umeå. Att arbeta för Ålö innebär att vara en del av ett team med stark framåtanda, drivkraft och ambition – alltid med kundens bästa i fokus.

I denna rekrytering samarbetar Ålö med Poolia. Tjänsten är tillsvidare med direkt anställning hos Ålö. Vi arbetar med löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
26 mars
Sista ansökningsdag
26 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56520

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.