Assistent

Försöksassistent till SLU

SLU söker nu en försöksassistent till fältforskningsstationen på Röbäcksdalen under växtodlingssäsongen. Trivs du att jobba utomhus och har ett intresse för jordbruk, teknik och biologi? Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

På SLU:s fältforskningsstation bedrivs fältforskning inom en rad olika områden såsom:
• jordbruksvetenskap
• biolog
• agroekologi
• markvetenskap
• miljövetenskap
Arbetet är planerat från början av april till slutet av september, eventuellt med möjlighet till förlängning oktober ut. I och med den förhållandevis korta växtodlingssäsongen kan övertidsarbete förekomma.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

SLU arbetar med de vanligen förekommande grödorna inom norrländskt jordbruk samt nisch- och försöksgrödor. På forskningsstationen utförs officiella sortförsök av vall, spannmål och potatis samt flera olika långliggande försök med bland annat olika gödslingsnivåer, jordbearbetningar och växtföljder.

Som försöksassistent kommer du att arbeta med det praktiska fältarbetet, främst i jordbruksförsöken. Här erbjuds du möjligheten att utvecklas inom växtodling och samtidigt få spendera mycket tid utomhus i den friska luften. Arbetet är forskningsnära och socialt då du arbetar i team med forskare och annan försökspersonal. Arbetet är till viss del fysiskt krävande.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant utbildning till exempel naturbruksgymnasium med jordbruksinriktning, eller erfarenhet och/eller intresse från jordbruk. Som person är du flexibel, noggrann och har förmåga att arbeta individuellt såväl som i grupp.

Kvalifikationer:
• B-körkort och gärna erfarenhet av att hantera olika lantbruksmaskiner
• Förmåga att uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift, samt engelska i tal.
• Vana av att arbeta i Officepaketet
Det är meriterande med erfarenhet av de vanligast förekommande momenten inom växtodling samt erfarenhet och intresse av tekniska hjälpmedel t.ex. GPS-teknik.

Viktigt är att du är tillgänglig för arbete under hela den angivna perioden. Eftersom denna tjänst är på heltid så söker vi dig som är tillgänglig för heltidsarbete.

Om verksamheten

Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
9 februari
Sista ansökningsdag
3 mars
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
70641

Fanny Davidsson