Assistent

Fältassistent till SLU för sommarjobb

SLU söker fältassistenter för att stötta forskare under sommaren. Trivs du att jobba utomhus? Söker du ett fysiskt extrajobb där du samtidigt får bidra till forskning? Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

SLU bedriver under sommarmånaderna maj-sept en fältforskningsstation på Röbäcksdalen.
Här bedrivs fältforskning inom en rad olika områden såsom
• jordbruksvetenskap
• biolog
• agroekologi
• markvetenskap
• miljövetenskap

Arbetet är planerat från mitten av maj till mitten/slutet av september. Då en stor del av arbetet är väderberoende kommer arbetstiderna variera men uppskattningsvis är behovet ungefär deltid (50%) under bägge perioder.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

På forskningsstationen utförs officiella sortförsök av vall, spannmål och potatis samt flera olika långliggande försök med bland annat olika gödslingsnivåer, jordbearbetningar och växtföljder.

Som fältassistent stöttar du forskarna i
• Skötsel
• Bearbetning
• Insamlandet av prover

Jobbet som fältassistent erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du får spendera mkt tid utomhus i den friska luften. Arbetet är forskningsnära och socialt då du arbetar i team med forskare och annan försökspersonal.

Vem är du?

Vi söker fältassistenter som har en relevant gymnasial utbildning från naturbruksgymnasium med jordbruk/trädgård som inriktning eller motsvarande. Det är viktigt att du är noggrann, effektiv och metodisk samtidigt som du har ett säkerhetstänk. En viktig del i arbete är samarbete och därför vill vi att du även trivs att jobba när andra. Viktigt är att du är tillgänglig för arbete under angivna perioder.

För tjänsten krävs att du har annan sysselsättning, förslagsvis studier på minst 50%.

Om verksamheten

Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
20 mars
Sista ansökningsdag
20 april
Omfattning
Sommarjobb
Referensnummer
68054

Fanny Davidsson