Elektronikingenjör

ELEKTRONIKKONSTRUKTÖR TILL SIGMA

Sigma Industry East North AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom process-, produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna. Med lång branscherfarenhet, ett stort engagemang samt fokus på kvalitet och hög effektivitet skapar vi en miljö som ger våra anställda, partners och kunder möjlighet att utvecklas och växa sig starkare.

Sigma erbjuder kvalificerade konsulttjänster för forskning och utveckling till kunder i hela världen. Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i våra egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Skulle du vilja växa i denna miljö?

Om tjänsten

Vi söker efter de bästa elektronikkonstruktörerna i regionen som tillsammans med oss vill vara delaktiga i att bygga upp framtidens teknikkonsultföretag och ett vinnande team inom produktutveckling i Umeå och Örnsköldsvik. Vi bygger nu också upp ett helt nytt projektkontor som i egna lokaler åtar sig kompletta produktutvecklingsprojekt.

På Sigma har du möjlighet att arbeta i olika branscher och hos olika kunder. Du har också möjlighet att arbeta inom vårt projektkontor. Vi har tillgång till många spännande uppdrag genom vårt höga anseende och genom våra goda kundrelationer. Vår gedigna erfarenhet från konsultbranschen ger en hög träffsäkerhet när vi tillsätter uppdrag.
Du erbjuds en trygg, långsiktig och utvecklande anställning. Vi tillämpar agila utvecklingsplaner som följs upp genom tät kontakt med närmsta chef.

Som elektronikkonstruktör får du arbeta tillsammans med de främsta kundföretagen inom svensk industri. Omkring dig kommer du att ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte inom Sigmas produktutvecklingsgrupp. Då vi verkar i flertalet branscher kan du också få möjlighet att pröva vingarna på uppdrag utanför din comfort zone, i nya kontexter och med annorlunda teknologi. Hos oss kan du räkna med utmanande och utvecklande projekt!

I rollen får du möjlighet att arbeta med elektronikkonstrukion inom många olika branscher, exempelvis tillverknings-, fordons-, marin- och medicinteknikindustrin. Uppgifterna omfattar bl.a. arbete med arkitektur, kretsscheman, komponentval, dimensionering, kretskortslayout, prototyper, verifiering, industrialisering, mm. I rollen ingår också att undersöka och utvärdera produkter som finns på marknaden. Vid större projekt utförs arbetet i team tillsammans med andra konstruktörer. I dagsläget har vi spännande uppdrag för samtliga våra anställda.

Vem är du?

Du ska ha bra kunskaper i att arbeta med något av de ledande elektronik-cad-systemen. Du har bra förmåga att generera kretsscheman och tillverkningsunderlag för kretskort med hög kvalitet. Du ska kunna sätta dig in i funktionskrav och utveckla elektroniska kretsar och arkitekturer. Du bör också ha bra förmåga att skriva tekniska specifikationer.

För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna kommunicera väl med ingenjörer inom exempelvis systemteknik, mjukvaruutveckling och elkonstruktion.

Som person är du engagerad, uthållig, flexibel, strävar efter att leverera ditt yttersta och har stor social kompetens. Du är lyhörd för kundens/projektets behov och kan snabbt anpassa dig till kulturen. Du tycker om att knyta nya kontakter och motiveras av såväl självständigt arbete som att arbeta i team med andra.

Du har en ingenjörsutbildning på högskole- eller masternivå samt minst 5 års arbetslivserfarenhet av exempelvis konstruktion av analoga och digitala kretsar, kretskortsdesign, mm.
Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift.

Exempelvis:
• Är van att jobba med sedvanliga arbetsuppgifter inom elektronikdesign, produktion och produktvård
• Är van att jobba i projektform; förbättring, cost out, nyutvecklings (från ide till end product) m.m.
• Är van att jobba med utredning of cases, orsak, long och short term action plan
• Är van att jobba mot och ge supportaproduktion vid eventuell produktion-stop pga avvikande elektronikdesign men även vid installation av nya anläggningar för t.ex. kretskortproduktion
• Är van med att skriva och följa tekniska specifikationer
• Är van att designa, rita, layouta, simulera och testa kresksort, även att välja komponenter
• Är van att skapa funktion samt verifierings tester
• Är van att skriva technical reports (utrednigar, verifiera, m.m)
• Har en globalt tänkande av standard, direktives och regler vid design
• Har kännedom om bla RoHs, REACH, Weee, CE, UL, EAC, ATEX, RCM, IC, batteri regler m.m.

Meriterande är kunskap inom:

• Verktyg som OrCAD, Altium Designer, PSPICE, Simulink, Cadstar, Mentor eller 800xA
• Arkitektur och konstruktion av inbyggda system med mikroprocessorer, DSP, minnen, IO
• Analoga kretsar, mätteknik, mm
• Kommunikationsbussar, ex. CAN, Ethernet
• Trådlösa gränssnitt, ex. Bluetooth, Wifi, 3-5G
• Erfarenheter av fordonselektronik, industriella styrsystem eller medicinteknik
• Design för serietillverkning, testbarhet och kostnadsoptimering
• Standarder för elektronikdesign, ex. IPC 2220
• Funktionell säkerhet – ex. standarder inom fordon (ISO 26262), industri (IEC 61508) eller medicinteknik (IEC 60601/62304)
• C-programmering för inbyggda system
• FPGA-programmering
• Realtidsoperativsystem

Har du dessutom arbetat inom någon/några av de produkter som utvecklas i regionen, har ett stort intresse för teknik och vill vara med och bygga det vassaste konsultlaget, då är du rätt person för oss och vi för dig!

Om verksamheten

Vi erbjuder:
Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar, där gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som skapar trivsel hos våra anställda. Konsulterna på Sigma Industry är vårt största värde varför vi lägger ner mycket energi på att våra medarbetare ska växa i yrkesrollen.
För en framtida medarbetare på Sigma Industry finns det inga hinder utan bara möjligheter. Om du vill vara en nyckelperson och är den vi söker är du välkommen till ett personligt företag där vi påverkar vår framtid tillsammans!

Vi erbjuder en möjlighet att få vara med från starten och bygga upp en vinnande verksamhet från grunden – där du blir en nyckelperson i den nya tidens konsultföretag där ingenjören är hjälten och tekniken är framtiden.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
29 juli
Sista ansökningsdag
1 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
53963

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.