Redovisningsekonom

Ekonom till SLU i Umeå

Vi söker nu en ekonom till SLU i Umeå. Institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi söker en ekonom. Uppdraget är tänkt att starta v34 och fortgå som en konsulttjänst i 6 månader.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av ekonomiadministration knuten till projektredovisning. Det innebär bl.a. att bistå forskare med kalkyler inför ansökningar, uppföljning och redovisning av utfall i projekt, både till forskare och externa bidragsgivare, administrativt upplägg av nya projekt i samband med att ansökningar har beviljats. Några projekt är finansierade av EU som har speciella krav på redovisning och rapportering.

Förutom projekthantering ingår arbete med avstämningar och analyser inför bokslut (delår och helår) samt att bistå med upprättande av institutionens budget. Även löpande bokföring, fakturahantering, samt allmän administration förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen med ekonomisk inriktning eller motsvarande kompetens, några års praktisk arbetslivserfarenhet samt goda kunskaper i Office-program (främst Excel och Outlook). Erfarenhet av projektredovisning, gärna från universitetsvärlden eller offentlig verksamhet, kunskap om administrativ hantering av EU-projekt samt erfarenhet av administrativa system, SLU använder UBW (Agresso), Proceedo och Primula är meriterande. Då många projekt löper parallellt fordras att du har god organisationsförmåga. För anställningen krävs ansvarstagande och förmåga att driva uppgifter självständigt såväl som i team. Den person vi söker ska vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom social kompetens, analytisk och problemlösande förmåga. God förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska och engelska är ett krav.

Om verksamheten

Sveriges lantbruksuniversitet utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
3 juli
Sista ansökningsdag
18 augusti
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
54026

Helena Forsberg

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.