Teknisk Support

2nd line supporttekniker med Linux kunskaper

Är du redo att bli en del av ett engagerat team i en spännande roll som 2nd line support? Vi letar efter dig som brinner för att lösa komplexa problem och ge support i världsklass. Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Arbetstiden är förlagd på vardagar under kontorstider men på sikt kan det bli aktuellt med skift som inkluderar helger och kvällar för att ge support när kunder behöver det som mest.

Urvalet sker löpande, så vänta inte med att ansöka eller ta kontakt med oss för att utforska denna spännande möjlighet!

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som en del av teamet inom 2nd line kommer du att spela en central roll i att felsöka tekniska incidenter, bistå intressenter med information samt agera stöd för 1st-line och DevOps. Dessutom kommer du att vara delaktig i ärendehantering och dokumentation för att säkerställa en strukturerad och effektiv arbetsprocess.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:
• Hantera och lösa incidenter från 1st line-supporten
• Felsökning av problem relaterade till nätverk och programvara
• Skriva dokumentation och tydliga instruktioner
• Hantera övriga förfrågningar relaterade till kunders lösningar, exempelvis RMA-hantering, uppsägningar och tilläggsbeställningar

Du kommer balansera kreativ- och teknisk-problemlösning, kundservice och samarbete för att säkerställa att kunderna kan komma åt och använda den programvara och de resurser de behöver. Arbetet är nära kunder och andra enheter inom Telia för att lösa problem och hitta förbättringar av processer och lösningar.

Vem är du?

Vi letar efter en passionerad individ med antingen en relevant utbildning inom IT eller en gedigen arbetserfarenhet som motsvarar detta område. Du ska ha gedigen kunskap och praktisk erfarenhet av att arbeta i Linux-miljöer, särskilt Ubuntu.

Kvalifikationer och egenskaper:
• Minst 5 års erfarenhet av en roll som supporttekniker eller motsvarande yrkeskunskaper
• Erfarenhet av att arbeta i Linux
• En grundläggande förståelse för nätverk
• Erfarenhet av SQL
• Goda engelskkunskaper i såväl tal som skrift

Det är meriterande med kunskap/erfarenhet inom:
• Programmering
• Skal-programmering
• Publika/privata moln (Azure, AWS)
• IoT-protokoll så som MQTT

Mer därtill tror vi att du tänker utanför ramarna när det kommer till komplexa problem och har en stark vilja att hitta lösningar. Du är pedagogisk och har förmågan att hantera kommunikationen med olika intressenter. Att arbeta självständigt med en stark följsamhet till etablerade rutiner och metoder är avgörande i denna roll.

Om verksamheten

Vi på Poolia Norr specialiserar oss på att matcha rätt person med rätt plats inom den ständigt föränderliga IT-branschen. Som konsult hos oss får du möjligheten att skaffa bred erfarenhet och arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken

Att vara konsult passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Ansök nu
Stad
Umeå
Publicerad
3 april
Sista ansökningsdag
22 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71132