Kontor

Sommarjobba som slussvärd!

Om tjänsten

Nu erbjuder vi dig möjligheten att söka sommarjobba som slussvärd utmed Göta kanal- ett roligt och omväxlande utomhusarbete med unika människomöten varje dag. I arbetet möter du besökare ifrån Sverige, Europa men också andra delar av världen – ett annorlunda jobb med härliga, positiva kollegor och en arbetsplats i en svensk sommaridyll.

Göta kanalbolag erbjuder dig ett annorlunda sommarjobb där du omgivs av härliga och positiva kollegor som stöd i din vardag. Du kommer att få den utbildning som krävs för att utföra ditt arbete under säsongen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som slussvärd har du ett ansvarsfullt jobb där du säkerställer en hög säkerhet, service och att gästerna får en härlig upplevelse på kanalen. Du kommer att vara stationerad vid ett antal olika slussar eller broar där du ansvarar för manövrering. Du har en kontinuerlig dialog med kollegor för säkerställa att båttrafiken fungerar optimalt och att kanalen har rätt vattennivå. Du har en kontinuerlig dialog med kollegor för att båttrafiken ska fungera optimalt och att kanalen har rätt vattennivå. Du agerar ambassadör för Göta kanal, får axla ett stort ansvar och vi hoppas att du kommer att känna den stolthet och glädje som tidigare slussvärdar har upplevt.

Säsongsanställning under perioden 13 juni – 15 augusti 2024. Anställningstiden varierar från 6 veckor till 9 veckor och det krävs att du är tillgänglig hela perioden du erbjuds och sedan tackar ja till. Det kommer även att finnas möjlighet till att arbeta under Göta kanals eftersäsong från den 16 augusti till den 28 september.

Vem är du?

Vi ser att du talar obehindrat svenska och engelska. Har du även kunskaper i tyska är det meriterande. Det är ett krav för tjänsten att du är simkunnig och det är en fördel om du har kunskap om båtar och båtliv. Du får gärna ha jobbat i en serviceinriktad roll tidigare och B-körkort + tillgång till egen bil är meriterande.

För att trivas i rollen som slussvärd tycker du att det är roligt att hjälpa människor och gläds med andra. Din inställning och attityd är viktig och vi ser att du har ett personligt engagemang för helhetsupplevelsen vid kanalen och även har en förmåga att ta kommando i de situationer som uppstår kring en slussning. Du är en lagspelare som gillar att samverka med andra människor och kollegor men har även ett ordningssinne, är lyhörd och kan strukturera ditt arbete.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas, därför välkomnar vi alla sökande och eftersträvar mångfald.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan redan idag!

Följande steg ingår i rekryteringsprocessen:
Steg 1 – Servicetest
Om du tagit dig till första steget i rekryteringsprocessen skickar vi dig ett digitalt servicetest.

Steg 2 – Telefonintervju

Steg 3 – Digital Intervju
Intervjuer hålls under februari/mars 2024.

Steg 4 – Anställningserbjudande
Under februari/mars erbjuds anställning för säsongen 2024

Steg 5 – Utbildning
Obligatorisk utbildningsdag 2 juni preliminärt i Motala. Där får du även möjlighet att träffa dina kollegor som du ska arbeta med i sommar.

Om verksamheten

Göta kanal är ett av Sveriges populäraste turistmål. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern. AB Göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla Göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism. Våra ledord är stolthet, kvalitet och kanalglädje.

Ansök nu
Stad
Mariestad
Publicerad
24 mars
Sista ansökningsdag
28 mars
Referensnummer
70244