Controller

Ekonom/Controller

Vill du arbeta med ekonomi i en koncern med stark koppling till produktion? Är du analytisk och utvecklingsinriktad med en stor portion flexibilitet? Då har vi en spännande möjlighet för dig!

Vi söker en Ekonom/Controller till en av våra kunder i Sundsvall för ett konsultuppdrag med start omgående. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som Controller erbjuds du en utvecklande vardag med en bred inblick och närhet till fabrikens produktion. I arbetsuppgifterna ingår ekonomisk uppföljning och analys, främst inom produktion men även inom andra delar av verksamheten. Genom att vara ett stöd till både ekonomichefen och andra ledare inom företaget utgör du en viktig rådgivande funktion i ekonomiska frågor.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
-Genomföra analyser av den ekonomiska situationen och nyckeltal för bolaget och resultatenheter
-Stötta verksamhetschefer i förändringsarbete
-Löpande analysera varianser och föreslå förbättringar avseende standardkostberäkning
-Delta och/eller leda besparingsprojekt
-Uppföljning av materialkostnader och övriga kostnader
-Aktivt medverka i investeringsanalyser och investeringsuppföljningar
-Utveckla och förbättra rapportering samt styrningsmodeller
-Delaktig i månadsbokslut, avsättningar och lagervärdering
-Budget och prognosarbete
-Finansiell rapportering och övrig intern- och extern rapportering

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande samt har några års erfarenhet som controller eller liknande roll, gärna från tillverkande bolag. Som person är du målfokuserad, lösningsorienterad och har en väl utvecklad analytisk förmåga med mycket god förståelse avseende, affär och ekonomi. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära med en stark koppling mot tillverkande industri och du behärskar svenska samt engelska i såväl tal som skrift.

Om verksamheten

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör – inom ekonomins hela spektra – såväl till privat som till offentlig sektor.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu
Stad
Sundsvall
Publicerad
14 juni
Sista ansökningsdag
13 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64214