VD

Vd till Sundbybergs stadsnät

Vill du ta dig an uppdraget att med affärsmässighet och nytänkande vara stadens motor på den digitala resan för Sundbybergs invånare och företagare?

Sundbybergs stadsnät grundades år 2000 för att kunna erbjuda de som bor och arbetar i kommunen det bästa bredbandet med stor valfrihet och trygghet. Är du en engagerad och strukturerad ledare som med affärsmässighet och fingertoppskänsla vill lyfta verksamheten och Sundbybergs stads digitala utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Sundbybergs stadsnät är en välskött och stabil organisation som nu står inför spännande förändringar. I din roll som Vd har du ett tydligt mandat att leda denna förändringsprocess, med stöd från en engagerad styrelse. Ditt huvuduppdrag är att driva företagets utveckling och att skapa en långsiktig tillväxt och konkurrenskraft för bolaget.

I det rådande marknadsläget finns det betydande möjligheter att utforska och utveckla nya tjänster, samt bredda tjänsteutbudet för att stärka bolagets position på marknaden, inte minst i och med digitaliseringen. Din förmåga att tänka innovativt och etablera allianser och partnerskap kommer därmed att vara avgörande för att driva framgång för Sundbybergs stadsnät. Som Vd är det initialt viktigt att hantera och utveckla befintliga kommersiella relationer och på längre sikt att utvidga den kommersiella basen. Din förmåga att skapa relationer och förtroende såväl hos medarbetare som hos externa intressenter är därför av stor vikt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som Vd för Sundbybergs stadsnät bär du det yttersta ansvaret för att den löpande förvaltningen av de två bolagen, Sundbybergs Stadsnätsbolag AB och Sundbybergs Bredband AB, efterlevs enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Vd:n har fullt ansvar för bolagens ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö.

Du rapporterar till styrelsen, samt till Vd för kommunkoncernen, Sundbybergs Stadshus AB, och ingår i dennes ledningsgrupp. Verksamhetens ekonomi rapporteras även löpande till Sundbybergs Stads ekonomidirektör.

Som Vd har du en nyckelroll i att representera Sundbybergs Stadsnät internt inom staden och externt mot kunder, leverantörer och övriga intressenter, samt att bygga nya relationer genom nämnda intressenter och ditt eget nätverk.

Gemensamt har de två bolagen en omsättning på ca 70 MSEK och ett 20-tal anställda.

Vem är du?

För att framgångsrikt axla rollen ser vi att du har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet, samt dokumenterad erfarenhet av förändringsprojekt inom digitalisering. Vi ser att du har erfarenhet av it-, telekom – eller infrastrukturverksamhet. Vidare ser vi att du har förståelse för och insikter i säkerhetsfrågor ur både ett tekniskt och ett samhälleligt perspektiv. För att skapa framgång i rollen ser vi även att du besitter en affärsmässighet och har skapat dokumenterat goda resultat.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom området, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda en IT-verksamhet med minst 30 anställda, gärna i en kommun eller annan politisk miljö och/eller i andra privata organisationer. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av rapportering till styrelse samt av att ha byggt långsiktiga relationer med stora intressentgrupper.

Vi söker dig som drivs av att skapa förändring, är modig och vågar prova nytt. Du är en relationsbyggare som skapar relationer både internt och externt. Du är tydlig, framåtriktad och har ett starkt affärsdriv. Vi ser att du har en förmåga att skapa förtroende hos såväl medarbetare som externa intressenter och ser möjligheter och inte utmaningar. Du sätter höga mål och arbetar aktivt tillsammans med din organisation för att nå upp till dem.

Om verksamheten

Sundbybergs Stadsnät är det kommunala öppna fibernätet för de som bor eller arbetar i Sundbyberg. De erbjuder internet, tv och telefoni samt många fler bredbandstjänster via deras tjänsteleverantörer.

Styrkan hos Sundbybergs Stadsnät är, till skillnad från alla andra bredbandsleverantörer, att de finns och verkar i Sundbyberg nära sina användare. De samverkar med kommunen och ansluter skolor, offentliga byggnader samt alla typer av fastigheter och anläggningar i Sundbyberg.

Stadsnätet finns tillgängligt för alla i Sundbyberg. En stor del av fastigheterna är redan anslutna och uppkopplade till fibernätet. Det är dessutom enkelt att ansluta nya fastigheter eftersom fibernätet täcker 97 % av kommunen. Utöver bredbandsutbyggnaden satsar Sundbybergs stadsnät även på IoT och sensorteknik.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Sundbyberg
Publicerad
2 februari
Sista ansökningsdag
4 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70598