Controller

Vi söker en affärsområdescontroller till koncernens affärsområde Utility Solutions

Om tjänsten

Vi söker en affärsområdescontroller till koncernens affärsområde Utility Solutions för tillträde under våren 2023. Tjänsten är på heltid och placering är i Sollentuna.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som affärsområdescontroller ingår att självständigt arbeta med löpande analyser av månadsbokslut och nyckeltal, såväl ekonomiska som operativa inom ramen för affärsområde Utility Solutions som har verksamhet i både Sverige och Norge. Du kommer ha daglig kontakt med de verksamhetsansvariga som sitter utspridda på olika lokaliteter i Sverige och Norge. I rollen ingår självständigt redovisningsansvar för det svenska bolaget.

Utöver detta ingår det också i rollen att upprätta budget- och likviditetsprognoser, årsredovisningar, övrig intern och extern rapportering samt delta i olika interna projekt. Du kommer tillhöra ekonomifunktionen och rapportera till koncernens Group controller. I det operativa och dagliga arbetet kommer du att arbeta nära och tillsammans med affärsområdeschefen för Utility Solutions.

Vem är du?

Vi söker en person med akademisk examen som har ett par års relevant erfarenhet från likvärdigt arbete eller från revisionsbyrå. Du har goda kunskaper i Excel samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av Visma Administration och system för arbetsorderhantering är ett extra plus.

För att lyckas och trivas i rollen som affärsområdescontroller ser vi att du är kommunikativ samt att du har en hög grad av självständighet. Vidare är du strukturerad, noggrann och analytisk samt tycker om utmaningar och är en handlingskraftig problemlösare.

Om verksamheten

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 600 000 användare varje dag. Vi finns på närmar 300 platser i framför allt Sverige och Norge där vi producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Vår verksamhet omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä, produktion av biobränsle samt drift och underhåll av kommunala och privata VA-anläggningar. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill vi bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Inom ramen för koncernens verksamhet finns 175 värmeanläggningar, tre miljöterminaler, fem pelletsfabriker och en brikettfabrik med en sammanlagd årlig energileverans på ca 2,5 TWh. Solörs huvudkontor ligger i Stockholm. Koncernen har ca 300 anställda och en årlig omsättning på ca 2,5 miljarder kronor.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
30 januari
Sista ansökningsdag
12 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67088