Verksamhetschef

Verksamhetsområdeschef till verksamhetsområdet ortopedi & rehabilitering på Södersjukhuset

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 8000 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.

Vill du vara med och driva utvecklingen vid regionens största akutsjukhus?

Södersjukhuset söker nu en mål- och utvecklingsinriktad ledare till verksamhetsområde ortopedi och rehabilitering, en nyckelroll på ett av landets främsta och ledande akutsjukhus.

Om tjänsten

Verksamhetsområde ortopedi och rehabilitering består idag av cirka 300 medarbetare och är en av landets största ortopediverksamhet med stor bredd som innefattar både planerad och akut verksamhet. Ortopeden står inför en spännande utvecklingsresa där målet 2030 är att erbjuda den bästa vården i Sverige för ortopedpatienter.

Som verksamhetsområdeschef leder du verksamheten tillsammans med en ledningsgrupp som består av vårdenhetschefer, läkarchefer och chefer inom stödjande enheter. Då man inom ortopedin arbetar med både den planerade och akuta verksamheten är det av betydande värde att man klarar av balansen mellan dessa två. Rehabilitering utgör också en viktig del av verksamhetsområdets uppdrag där arbetsterapeuter och fysioterapeuter arbetar sjukhusövergripande inom vuxenvård. Verksamheten bedriver även ett brett och stabilt arbete inom utbildning och forskning, i uppdraget ingår därför att fortsatt skapa goda förutsättningar för detta.

Du arbetar i nära samverkan med andra verksamhetsområden, inte minst andra opererande specialiteter, med att initiera, driva och utveckla arbetssätt och arbetsformer som leder till förbättrade flöden och kvalitet för våra patienter. I uppdraget ingår även samarbete inom övriga vårdgivare inom Region Stockholm.

Som verksamhetsområdeschef ingår du i Södersjukhusets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad inom någon vårdprofession där läkarexamen samt doktorsexamen är meriterande. Meriterande är även en specialistexamen inom området ortopedi och/eller rehabilitering. Vidare har du erfarenhet av utbildning och forskning.
Vi ser att du har gedigen tidigare chefserfarenhet där du har lett genom andra chefer. Du har erfarenhet av ledning och styrning i komplexa organisationer i allmänhet och sjukvården i synnerhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av politiskt styrd organisation samt har arbetat med regionala eller lokala samarbeten.

Som ledare är du närvarande, kommunikativ och lyhörd i syfte att skapa en god förståelse kring visioner, mål och verksamheten. Du är utvecklingsinriktad och ser möjligheter i förändring och utveckling. Du tar också ett betydande ansvar för arbetsmiljö där kompetens, samarbete och goda arbetsförhållanden leder till den bästa patientvården.

Södersjukhuset efterfrågar utöver detta ledare som:
• företräder Södersjukhusets vision, värderingar och mål.
• är en god förebild och visar gott omdöme, är uppriktiga, modiga och konsekventa i sitt beteende.
• tar vara på medarbetarnas idéer, kunskaper och erfarenheter för att stödja och stimulera vårt ständiga förbättringsarbete.
• visar intresse för undervisning och forskning och att driva utbildningsfrågor.
• främjar nytänkande, mångfald och samarbete genom sitt ledarskap.
• samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt så att bästa patient/kundnytta uppnås.
• är synliga, transparenta och tydliga i sin kommunikation.
• har stor integritet och kan både utmana och ta plats för att lyfta verksamhetens arbete och frågor.
• är drivande och har en helhetssyn och en tydlig vision.
• arbetar med andra, är lyhörda och agerar prestigelöst.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor: Sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet. Mer information om Södersjukhuset får du på vår webbplats http://www.sodersjukhuset.se

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för executive search av högre chefer samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
11 juli
Sista ansökningsdag
4 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65216