Chef

Verksamhetsområdeschef till Kirurgi, Södersjukhuset!

Är du en ledare med ett brinnande intresse för att utveckla vården? Södersjukhuset söker nu en verksamhetsområdeschef till Kirurgi då nuvarande chef går vidare inom forskning. Som verksamhetsområdeschef leder du en verksamhet som bedriver högspecialiserad vård med både bredd och spetskompetens inom kirurgi!

Om tjänsten

Verksamhetsområde Kirurgi är ett av Södersjukhusets största verksamhetsområden, uppdelat i fem sektioner: akut- och trauma-, bröst-, kärl-, samt övre- och nedre GI Kirurgi. Inom verksamhetsområdet bedrivs både bred kirurgisk sjukvård och högspecialiserad kirurgi. Operationsavdelningen är bemannad dygnet runt och omkring 70 procent av patienterna är akutfall.

Verksamhetsområdet har operationsavdelning, del i dagkirurgisk avdelning, fyra vårdavdelningar, endoskopisk dagvård, och två mottagningar. Delar av akutvården handhas av akutmottagningens akutläkare.

Verksamheten omsätter cirka 400 mkr och har 360 medarbetare 9 vårdenhetschefer, 1 administrativ chef samt 6 sektionschefer. Inom alla sektioner har verksamheten såväl stor bredd som djup. I samverkan med KI:s institution vid SÖS finns flera FoUU-tjänster. Utbildningsverksamheten är stor och välfungerande och verksamheten ligger i framkant på flera områden inom forskning och verksamhetsutveckling. Upptagningsområdet består av cirka 600 000 invånare, för kärlkirurgin cirka 900 000.

Vem är du?

Vi söker en erfaren chef och ledare som är tydlig, handlingskraftig och närvarande och som kan skapa engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. En fördel är om du är van att leda andra chefer. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper att bedriva förändrings- och utvecklingsarbete med en förmåga att ta tillvara på medarbetarnas engagemang och kunskap för att tillsammans med dem driva utvecklingen framåt.

Du har en examen inom ett legitimationsyrke inom hälso- och sjukvården och stor erfarenhet av att leda inom en komplex politiskt styrd organisation inom sjukvården. Har du gjort det som verksamhetsområdeschef och inom opererande verksamhet är det meriterande. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom akutsjukvården. Vi ser att du har erfarenhet av att leda i en forsknings- och utbildningsintensiv miljö. Det är meriterande om du är disputerad för att kunna skapa goda förutsättningar för att utveckla forskning, utbildning och kvalitetsarbete inom såväl kirurgi som omvårdnad.

Vi ser att du har kunskap/erfarenhet av arbete med säker vård, patientprocesser, verksamhets- och kvalitetsutveckling inom hälso- och sjukvård. Meriterande är om du har erfarenhet av att leda såväl interprofessionella som interdisciplinära team och det är en fördel om du har kunskap om produktionsflöden och systematiskt utvecklingsarbete.

Som verksamhetsområdeschef ingår du i Södersjukhusets ledningsgrupp som präglas av ett engagerat arbete för att utveckla Södersjukhuset som helhet.

Södersjukhuset efterfrågar utöver detta ledare som:
• företräder Södersjukhusets vision, värderingar och mål.
• är en god förebild och visar gott omdöme, är uppriktig, modig och konsekvent i sitt beteende.
• tar vara på medarbetarnas idéer, kunskaper och erfarenheter för att stödja och stimulera Södersjukhusets ständiga förbättringsarbete samt främjar nytänkande, mångfald och samarbete genom sitt ledarskap.
• samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt så att bästa patient/kundnytta uppnås.
• har stor integritet och kan både utmana och ta plats för att lyfta verksamhetens arbete och frågor.
•arbetar med andra, är lyhörd och agerar prestigelöst.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet. Mer information om Södersjukhuset finns på webbplats http://www.sodersjukhuset.se

Om verksamheten

Södersjukhuset – ett akutsjukhus i storstadsmiljö

Södersjukhuset är ett akutsjukhus med cirka 5 000 medarbetare. Vi har Nordens största akutmottagning och Sveriges största förlossningsklinik med drygt 6 500 barnafödslar årligen. Till sjukhuset söker ungefär 100 000 patienter varje år för att få akut hjälp med alltifrån benbrott till hjärtinfarkter och ungefär hälften av dessa läggs in på någon av sjukhusets avdelningar. Sachsska Barnsjukhusets akutmottagning tar emot cirka 18 000 besök per år. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av vd Mikael Runsiö tel 08-123 614 01 e-post: mikael.runsio@regionstockholm.se

Fackliga kontaktpersoner; SACO Clara Strömberg tfn 08-616 35 86, Vårdförbundet Camilla Blomquist tfn 08-616 13 03, SKTF Birgitta Witte tfn 08-616 16 58, Kommunal Anne-Li Rosengren tfn 08-616 16 86.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
1 mars
Sista ansökningsdag
29 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67856