Verksamhetschef

Chef för Vårdadministration Södersjukhuset

Vill du vara med och starta en ny organisation för vårdadministration på Södersjukhuset? Nu söker Södersjukhuset en erfaren chef till den nya verksamheten ”Vårdadministration”. Verksamheten har ett sjukhusövergripande uppdrag att samla och tillhandahålla vård- och verksamhetsnära administrativa tjänster till sjukhusets vårdverksamheter och kommer att ingå i ett nytt sjukhusövergripande verksamhetsområde. Arbetet med verksamheten är under uppbyggnad och beräknas starta under januari 2024

Om tjänsten

Tjänsten är ny och innebär därmed en stor möjlighet för chefen att bryta ny mark och bygga något nytt från start. Verksamheten kommer att bestå av ca 200 medarbetare och 6 enhetschefer, vilka kommer ingå i verksamhetens ledningsgrupp. Som chef för vårdadministration rapporterar du till din verksamhetsområdeschef.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som chef för vårdadministration får du vara med på en spännande förändringsresa där du har möjlighet att sätta egen prägel på verksamheten.

Du har ett helhetsansvar för att leda, planera, följa upp, utveckla och samordna verksamheten. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för verksamhetens personal, ekonomi och miljö.

Du leder arbetet att med att skapa, samordna och utveckla vårdadministrativa verksamheten tillsammans med dina sex enhetschefer. Verksamhetens uppgift är att stödja sjukhusets vårdgivare med bland annat journalskrivning och vårdnära administrativa arbetsuppgifter. Då tjänsten är ny kommer ditt fokus till en början vara att utveckla, samordna och skapa nya administrativa rutiner och riktlinjer.

Till din hjälp för att driva verksamheten framåt har du tillgång till controller, IT-samordnare och HR-partner. Du ansvarar för att följa behov av administrativa tjänster inom respektive område samt att skapa samarbetsorgan/nätverk inom verksamheten med fokus på patientnytta.

Vem är du?

Du ska ha relevant högskoleutbildning eller motsvarade inom administration eller vård samt en gedigen/dokumenterad chefs- och ledarskapsutbildning.

Du ska även ha kunskap inom områdena vårdkontaktregistreringar, diagnos och åtgärdsklassifikation samt kodning (DRG). Uppdraget kräver också att du har kunskap om avtal och ersättningar kopplat till produktionsflöden och produktionssystem samt kunskap om verksamhetsnära administrativa processer och rutiner.

För att lyckas i arbetet ska du ha flera års chefserfarenhet och erfarenhet av att leda och styra inom sjukvården (alternativt inom vård- och omsorg) med verksamhetsbudget och personalansvar. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete.

Det är meriterande om du har kunskap om arbete med patientprocesser, verksamhets- och kvalitetsutveckling inom hälso- och sjukvård samt kunskap om säker vård utifrån ett vårdadministrativt perspektiv. Det är även meriterande om du har erfarenhet att leda chefer.

För att lyckas i rollen som chef för vårdadministration är du utvecklingsorienterad och kommunikativ. Du arbetar mål- och resultatinriktat, samarbete är ditt honnörsord. Du drivs av att göra skillnad och är en flexibel och lösningsorienterad ledare. Du förmedlar information tydligt och enkelt och har en öppen dialog. Det krävs också att du är modig, ärlig, konsekvent i ditt beteende samt att du är en förebild med gott omdöme. Du trivs i att verka i en värdegrundbaserad verksamhet.

Om verksamheten

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för Södersjukhusets verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 6300 förlossningar senaste året. Södersjukhuset har cirka 4800 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 130 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs omfattande klinisk forskning och utbildning. För personalen på Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Visionen är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
13 september
Sista ansökningsdag
1 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69522